Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
17:57    |    17/05/2013

Mungiu va primi titlul de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din partea Guvernului francez, la Cannes

Cristian Mungiu va primi distincţia de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor din partea ministrului francez al Culturii, Aurélie Filippetti, într-o ceremonie care va avea loc luni, la Cannes, a declarat regizorul pentru Mediafax. Ceremonia va avea loc la ora 15.00.

Cristian Mungiu a fost distins, în 2008, cu Ordinul Artelor şi Literelor în grad de Cavaler de către Guvernul francez.

Regizorul şi scenaristul Cristian Mungiu a câştigat trofeul Palme d'Or de la Cannes în 2007, cu filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", o dramă despre avorturile ilegale din perioada comunistă a ţării noastre. Cineastul român a revenit pe Croazetă în 2009, cu antologia de scurtmetraje "Amintiri din Epoca de Aur", care a rulat în secţiunea Un Certain Regard. Anul trecut, filmul "După dealuri", de Cristian Mungiu, a înregistrat o dublă victorie la Cannes: premiul pentru scenariu, obţinut de Mungiu, şi premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo actriţelor Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

Cristian Mungiu face parte din juriul ediţiei de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes (15 - 26 mai). Juriul este prezidat de Steven Spielberg.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready