Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
19:04    |    13/06/2012

Berceanu : Dacă Antonescu iese preşedinte, trebuie să emigram. A ramas repetent si nici carnet de conducere nu are !

Liderul PDL Radu Berceanu îl compară pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, într-un interviu pentru "Gândul", cu manelistul Florin Salam, spunând că între cei doi nu există diferenţe, senatorul PDL precizând că, dacă liderul USL va deveni preşedinte, se gândeşte să emigreze. Berceanu îl critică pe Antonescu, despre care spune că a rămas repetent în Facultate, nu ştie nicio limbă străină şi nu are nici măcar carnet de conducere.

"Domnul Antonescu este un băiat cu care am fost coleg în Guvern şi ştiu cam despre ce este vorba prin capul lui. Nu mă interesează, chiar dacă a ajuns preşedinte şi face pe co-preşedintele. În ţara asta, dacă este votat şi răsvotat Vanghelie şi tot felul de personaje cum ar fi Robert Negoiţă, bănuiesc că nu este nicio problemă să ne trezim cu Crin Antonescu preşedinte. Probabil că trebuie să emigrez. Este o persoană, care cum să spun, care a făcut Facultatea de Istorie şi a rămas de două ori repetent şi a fost ultimul repartizat pe la mama dracu`, care nu ştie nicio limbă străină, care n-are carnet de conducere că nu a fost în stare să-şi ia permis, cum să conducă o ţară?".

El a precizat că preşedinţii se aleg prin vot, "dar totuşi cu nişte criterii". "Aşa putem să-l alegem pe ăla, pe Salam", a spus Berceanu.

Întrebat dacă îl compară pe Crin Antonescu cu Florin Salam, liderul PDL a răspuns: "Da, de ce nu? Ăla cântă bine", iar legat de diferenţa dintre cei doi, el a adăugat: "Zău? Ce diferenţă? Cam ce diferenţă? De unde ştiţi?".

"Eu unul nu cred sub niciun fel de formă că ar trebui vreodată să ne gândim vreodată la Crin Antonescu ca preşedintele României sau viitorul preşedinte al României. Şi faptul că un om care îşi doreşte să fie preşedintele României este în stare să spună despre un partid «doresc destructurarea, adică dispariţia, să-i terminăm, să-i omorâm pe ăştia» arată încă o dată în plus că nici nu trebuie să ne treacă prin cap vreodată să mă gândesc la Crin Antonescu ca preşedintele României", a spus Berceanu, citat de "Gândul".

El a spus că s-a gândit la liberali ca la posibili aliaţi, inclusiv cu Crin Antonescu preşedinte de partid, dar nu cu ideile acestuia. "Eu nu pot să stabilesc cine este preşedinte la PNL. Îşi aleg pe cine doresc. Dar dacă îşi aleg pe unul care are astfel de idei şi după aia partidul le îmbrăţişează, atunci nu pot să fac nicio apropiere cu partidul ăla. Dacă Crin Antonescu este unul singur aşa care spune destructuare, vedeţi PSD dorea destructurarea PD pe vremea lui Adrian Năstase. Au făcut Congres în care Năstase a spus şi acum să terminăm să destructurăm PD. Uite că nu numai că nu l-a destructurat, dar PD a ajuns mult mai mare", a spus Berceanu.

Întrebat dacă îl vede pe Victor Ponta drept un partener de dialog mai agreabil, Berceanu a răspuns: "Îmi pare mai echilibrat aşa, a evoluat".

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready