Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
06:20    |    19/05/2014

Ilie Năstase: Candidez pentru că m-am enervat într-o seară !

Fostul mare tenisman Ilie Năstase a declarat într-un interviu acordat Agerpres că a decis să intre în cursa pentru un loc de senator după ce s-a enervat într-o seară când un parlamentar european a vorbit urât despre România.

”Fiecare are motivația lui, ce argumente au ceilalți nu pot să știu, dar eu pot să vă vorbesc despre mine. Eu am intrat în această cursă pentru simplul fapt că m-am enervat într-o seară. A luat cineva cuvântul în Parlamentul European și a vorbit urât despre România. Pentru asta m-am decis să fac acest pas. Acum vreau să merg în Parlamentul României și o să fac proiecte. Eu nu am ales Partidul Conservator. Ei au venit cu această propunere. Nu au mai fost locuri pe lista pentru Parlamentul European. Cei de la Partidul Conservator au spus că au un loc la Senatul României. Este locul domnului Dan Voiculescu, după ce acesta a demisionat din Senatul României. Acesta era singurul loc liber... După cum am văzut eu și în anii trecuți, sportul nu mai este o prioritate. După mine, sportul trebuie să fie o prioritate. El merge mână în mână cu sănătatea. În momentul de față multe federații sportive sunt moarte, dar ele nu știu asta încă. Ele nu au nicio posibilitate, nu au bugete, nu au nimic. Nu este infrastructură. S-a făcut un singur stadion și acela cu scandal. Trebuie să se facă mai multe lucruri pentru sportul românesc”  a declarat Ilie Nastase.

Acesta a precizat că dacă va fi ales în Parlament se va axa pe aspectele legate de sport, legea sportului, legea sponsorizării.

”Vreau să mă axez mai mult pe aspectele legate de sport. Aici intră Legea sportului și Legea sponsorizării. Am vorbit și cu Gabi Szabo (ministrul Tineretului și Sportului, n.r.). Trebuie să adunăm cât mai mulți bani pentru sportivi, o să facem un proiect în acest sens. Asta vrem să prezentăm în Parlamentul României.”

Fostul tenisman afirmă că trebuie să avem răbdare cu Simona Halep, care poate câștiga în curând un turneu de Mare Șlem.

”Trebuie să fie multă răbdare din partea ei, dar și răbdare din partea noastră. Dacă ne uităm la rezultatele obținute de Simona Halep în ultimul timp putem observa și câteva contraperformanțe. A avut o șansă, cred eu, anul trecut la US Open. Pe de altă parte, a mai fost o șansă anul acesta la Australian Open. Noi nu putem să o programăm în mod exact pe o jucătoare precum este Simona Halep când va câștiga ea primul turneu de Mare Șlem. Forma bună nu putem să o programăm noi. Acum este într-o formă bună, la fel ca și anul trecut. Este bine să aibă această formă la un turneu precum cel din Franța, care se desfășoară la Roland Garros. Mai sunt câteva săptămâni până începe turneul, dar este bine că s-a oprit acum, în Italia, o să fie mult mai odihnită pentru turneul de la Roland Garros.” a spus Ilie.

Năstase (67 ani), primul lider al clasamentului ATP și fost președinte al Federației Române de Tenis, va candida pentru postul de senator în circumscripția electorală nr. 42, Municipiul București, din partea Partidului Conservator. Pentru acest loc mai candidează și fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Ruxandra Dragomir i-a succedat lui Năstase la președinția Federației Române de Tenis, for care este condus în prezent de George Cosac.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready