Paris
London
New York
Wednesday, 17 April, 2024
Last Update 20:20
19:00    |    18/09/2014

Băsescu: Avem un Guvern profund incompetent, fie că vorbim de prim-ministru, fie de ministrul Finanțelor

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că intervenția Guvernului în ceea ce privește crearea locurilor de muncă este "obligatorie" și că afirmația contrară a ministrului de Finanțe, Ioana Petrescu, arată "incompetență profundă".

"Prima minciună care arată incompetență profundă este legată de cea că nu este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă. (...) Vreau să le spun că mai ales în situații dificile, când economia nu este într-o creștere naturală generată de o piață foarte favorabilă, singura soluție este intervenția statului pentru crearea de locuri de muncă", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susținut că Guvernul este "profund incompetent".

"Intervenția guvernamentală este obligatorie, iar susținerea faptului că nu-i treaba Guvernului, arată că Guvernul nu înțelege ce are de făcut, și atunci găsim și explicațiile, iar faptul că această afirmație vine pe fondul realității că, pe primele șapte luni, investițiile străine directe au scăzut cu 13,8% , arată ca avem un Guvern profund incompetent; fie că vorbim de primul ministru, fie că vorbim de ministrul de Finanțe, iar incompetența este cu atât mai gravă să faci o asemenea afirmație când resursele le ai pe masă", a afirmat șeful statului.Președintele Băsescu a arătat că Guvernul are bani europeni pentru crearea de locuri de muncă. "Poate doamnei Petrescu îi pică ochii pe asemenea tabel cu situația absorbției și își dă seama că a crea locuri de muncă este o treabă a Guvernului, absorbția fondurilor europene este o treabă a Guvernului, împreună cu administrațiile locale. Este incredibil, n-am crezut că, în România, o să aud în anul 2014 un ministru care spune: nu este treaba Guvernului crearea de locuri de muncă, în condițiile în care Guvernul trebuie să deruleze fondurile de coeziune. Dacă n-am fi avut niciun ban din exterior, mai ales bani gratuiți, ca cei de la Uniunea Europeană, aș fi spus: domnule, sigur, Guvernul n-are resurse, dar Guvernul are resurse și numai Guvernul poate să cheltuiască acești bani. Cum poți să spui tu, ministru al Finanțelor României, și tu, prim-ministru, că nu este treaba Guvernului crearea de locuri de muncă? Atunci, de ce ați mai promis că veți crea un milion de locuri de muncă?", a declarat șeful statului.

Traian Băsescu a atras atenția că investițiile străine directe s-au redus din cauza instabilității clare a mediului de afaceri din România, prin creșterile de taxe și prin declarațiile nepotrivite, și s-a întrebat cum vor răspunde, în acest caz, premierul și ministrul de Finanțe.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready