Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
16:36    |    23/10/2014

Ponta: Colegii care cred că am câștigat deja alegerile greșesc; după 17 noiembrie discutăm de șefia PSD

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că membrii PSD care cred că alegerile sunt deja câștigate și discută despre succesorul său în fruntea partidului greșesc la fel de tare ca și liderii Opoziției care se văd deja președinți, mizând pe calculul greșit că "DNA-ul o să distrugă PSD-ul și pe Ponta".

Întrebat cum comentează posibila candidatură la șefia partidului a tandemului Dragnea-Ghiță, Ponta a replicat: "Deocamdată sunt președinte la PSD și noi n-am câștigat încă alegerile. Sigur, suntem favoriți să câștigăm alegerile prezidențiale, însă n-aș vrea ca nimeni dintre colegii mei să facă greșeala să creadă că le-am câștigat deja. Mă uit la domnul Iohannis care zice că le-a câștigat, că-i câștigă DNA-ul alegerile. La fel, mă uit la colegii mei care spun că "gata le-am câștigat doar că e slab Iohannis". Nu, eu nu cred. Cred că și unii și alții greșesc. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre pielea ursului din pădure și cred că, dincolo de cele două trei—zile în care orgoliile au mai ieșit la suprafață, toată lumea se concentrează la ce avem de făcut în Guvern, în Parlament, aleși locali și după aceea, după 17 (noiembrie-n.r.) discutăm".

În ceea ce privește eventuale sancțiuni la adresa celor care și-au anunțat posibile candidaturi, Ponta a spus că Liviu Dragnea "s-a sancționat singur" ținând cont că "e cel care muncește cel mai mult în campania electorală și în loc să vorbim de campanie, ieri, am vorbit de altceva".

Legat de declarațiile lui Viorel Hrebenciuc conform cărora ținta atacurilor DNA este candidatul PSD la prezidențiale, premierul a negat că ar fi vorba despre așa ceva.

"Nu mă simt o țintă a DNA, a nimănui, cred că toată lumea mă sprijină și mă iubește. (...) Eu am văzut un singur lucru: că ceilalți contracandidați—doamna Udrea, domnul Iohannis și doamna Macovei spun: "E adevărat, noi n-avem nicio idee, nu știm nimic despre România, dar DNA-ul o să distrugă PSD-ul și pe Ponta și o să ajungem președinți". Eu cred că își fac un calcul greșit, la fel de greșit ca și al colegilor mei care își închipuie că am câștigat alegerile și nu mai avem decât de discutat cine se așează pe scaunul meu", a precizat Ponta, prezent la inaugurarea lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului Târgu Mureș.

AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready