Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
17:26    |    25/11/2014

Poroşenko l-a felicitat pe Iohannis şi l-a invitat în Ucraina, mulţumindu-i pentru sprijin

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidenţiale din România şi l-a invitat să viziteze Ucraina, mulţumindu-i pentru sprijinul acordat ţării sale, informează agenţia Interfax Ucraina, în pagina electronică de marţi.

În cadrul unei conversaţii telefonice cu preşedintele ales al României, "Petro Poroşenko l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidenţiale şi i-a mulţumit pentru un sprijin ferm faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a anunţat luni seara serviciul de presă al preşedinţiei de la Kiev.

De asemenea, Poroşenko şi-a exprimat speranţa că relaţiile de bună vecinătate cu România vor fi dezvoltate şi că Bucureştiul va susţine în continuare Ucraina. "România a fost prima ţară care a ratificat Acordul de Asociere între Ucraina şi UE, iar sprijinul său pentru aspiraţiile noastre de integrare europeană este foarte important", a adăugat Petro Poroşenko, invitându-l pe noul preşedinte al României să viziteze Ucraina.

La rândul său, Iohannis i-a mulţumit şefului statului ucrainean pentru felicitări şi l-a asigurat că va susţine Ucraina în demersul său european.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready