Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
22:50    |    27/11/2014

Ponta: Rămân preşedinte al PSD până în primăvară. Nu ştiu dacă voi candida la Congres

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, joi, după şedinţa CExN, că rămâne preşedintele partidului până la Congresul din primăvară, alături de toată echipa de conducere, care îşi va duce mandatul până la capăt, el arătând că nu ştie încă dacă va candida la acel Congres.

"Rămân preşedinte până în primăvară. Toată echipa de conducere care a fost aleasă în 2010 îşi încheie mandatul, dar nu pentru că am pierdut la prezidenţiale, ci pentru că ciclul electoral înseamnă cele patru alegeri, după care urmează alte patru. Asta a fost până la  urmă soluţia cea mai bună ca până la Congres, în primăvară, să ne ducem la bun sfârşit mandatul”, a spus Ponta.

El a precizat că le-a transmis social-democraţilor că nu ar fi candidat la Congres dacă acesta ar fi fost convocat în decembrie.

"Dacă făceam acum repede în decembrie un Congres, eu nu candidam. Le-am spus foarte clar colegilor mei că în decembrie nu sunt pregătit pentru aşa ceva. Ori nimeni nu şi-a mai dorit în luna decembrie congres”, a spus Ponta.

Întrebat dacă va candida la Congresul din primăvară, el a precizat: „Chiar nu ştiu să vă răspund. Nu ştiu, dacă e cineva care poate mai bine decât mine, îl voi sprijini”.

Întrebat de ce ar depinde decizia sa de a candida, Ponta a răspuns: „De convingerea mea că pot să particip la un nou proiect şi nu încurc acel proiect”.

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready