Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
17:41    |    18/12/2014

Românii au o imagine pozitivă despre UE și privesc cu optimism viitorul (Eurobarometru)

Mai mult de jumătate (59%) dintre români au o imagine pozitivă despre Uniunea Europeană, iar 46% dintre ei cred că vocea lor contează în Uniune, relevă un sondaj Eurobarometru prezentat miercuri de Comisia Europeană.

În plus, românii sunt printre cei mai optimiști dintre europeni în ceea ce privește viitorul continentului (74%, față de un maxim de 78% înregistrat în Irlanda). Principalele preocupări ale românilor se referă la șomaj, situația economică, precum și la creșterea prețurilor și a inflației, se arată într-un comunicat al Reprezentanței CE în România.

În medie, 39% dintre europeni au o imagine pozitivă asupra Uniunii, 40% cred că vocea lor contează, iar 56% privesc cu optimism spre viitor. Principalele preocupări sunt, în mare, aceleași cu ale românilor, ele referindu-se la șomaj, situație economică și imigrație.

Datele fac parte din cel mai recent sondaj Eurobarometru de tip standard. El a fost realizat prin interviuri față în fațăă care au avut loc în perioada 8-17 noiembrie 2014. În total au fost intervievate 32.598 de persoane din toate statele membre UE și din țările candidate.AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready