Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
20:19    |    26/11/2015

Putin: Turcia nu a oferit scuze, explicaţii clare sau o ofertă de despăgubire pentru avionul doborât

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că Rusia nu a primit scuze sau explicaţii clare, dar nici vreo ofertă de despăgubire din partea Turciei, pentru doborârea unui bombardier rus marţi, la frontiera siriano-turcă, relatează portalul Sputnik.

Incidentul cu avionul rus doborât de Turcia încalcă dreptul internaţional, dar Ankara nu a furnizat până în prezent nici scuze, nici explicaţii clare, a declarat Putin. Preşedintele rus a precizat că Turcia nu s-a oferit nici să compenseze pagubele cauzate sau să-i pedepsească pe cei vinovaţi.

El a apreciat că doborârea bombardierului rus este un act inexplicabil şi trădător de înjunghiere în spate a Rusiei de către Turcia, pe care o considera partener şi aliat în lupta împotriva terorismului.

"Se pare că Guvernul turc împinge în mod deliberat relaţiile ruso-turce către impas, noi regretăm acest lucru", a subliniat Putin, în cadrul unei ceremonii de primire a 15 noi ambasadori la Kremlin.

Incidentul cu avionul doborât depăşeşte bunul simţ şi legislaţia internaţională, a mai apreciat preşedintele rus.

Armata turcă a doborât, marţi dimineaţă, un bombardier rus de tip Su-24M, la frontiera Siriei cu Turcia. Ankara susţine că avionul rus ar fi pătruns în spaţiul aerian turc, însă Moscova respinge acuzaţiile şi afirmă că avionul turc a trecut graniţa în cadrul atacului. Cei doi piloţi ruşi s-au catapultat, dar unul dintre ei a fost împuşcat mortal de insurgenţi de la sol. Un elicopter rus Mi-8 a fost distrus în timpul operaţiunii de căutare a piloţilor, iar un militar rus a fost ucis. Mediafax
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready