Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
10:51    |    20/12/2016

Aurescu: Ceea ce s-a întâmplat la Berlin - o tragedie; asasinarea ambasadorului Karlov - un act revoltător

Consilierul prezidențial Bogdan Aurescu transmite condoleanțe în numele Administrației Prezidențiale în urma tragediei de la Berlin, afirmând, totodată, că asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, este ''un act revoltător''.

"Exprim, în numele Administrației Prezidențiale, sincere condoleanțe familiilor îndoliate, autorităților germane și poporului german pentru victimele nevinovate, morți și răniți, din Piața de Crăciun din Berlin. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin, în Breitscheidplatz, este o tragedie greu de imaginat", a declarat, pentru AGERPRES, Aurescu.

El a arătat că Europa este, pentru a doua oară, supusă doliului, după atentatul de la Ankara, căruia i-a căzut victimă ambasadorul Federației Ruse în Turcia.

"Asasinarea unui diplomat, care prin definiția profesiei trebuie să fie un om al negocierii, dedicat atingerii obiectivului de menținere a păcii și securității internaționale prin mijloace exclusiv pașnice, prin opoziție cu orice act de violență, este un act revoltător", a spus Aurescu, precizând că România este alături de familia îndoliată și de autoritățile ruse.

Luni seara, un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă. Potrivit poliției germane, numărul persoanelor decedate a ajuns la 12. 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

Tot luni, ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis într-un atac armat care a fost catalogat drept terorist de către Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, informează agențiile de presă internaționale. Karlov a fost împușcat în spate de un individ înarmat în timp ce ținea un discurs la deschiderea unei expoziții de fotografie despre Rusia.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready