Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
21:23    |    24/01/2017

Grindeanu: Am prevăzut în buget sume mai mari pentru Administrația Națională a Penitenciarelor

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marți, că în bugetul pe 2017 au fost prevăzute sume mai mari pentru Administrația Națională a Penitenciarelor.

"La discuția cu Ministerul Justiției — pentru că am discutat doar de buget (...) — am prevăzut (...), tocmai pentru a veni în întâmpinarea cerințelor de la CEDO, sume mai mari pentru Administrația Națională a Penitenciarelor, creșterea sumei pe alocația de hrană. Acestea sunt lucruri care ne vor ajuta în ceea ce vrem să facem", a declarat Sorin Grindeanu, la sediul PSD.

Totodată, premierul a făcut referire la sentințele date de CEDO în cazuri care vizau condițiile din penitenciare și pe care statul român trebuie să le achite.

"Eu știu că sunt în acest moment (...) peste 800 de sentințe ale CEDO (....) pe care statul român trebuie să le achite. De asemenea, s-a dat o decizie pre-pilot (...) urmând ca decizia pilot să vină în lunile următoare, ceea ce ar însemna, din evaluările noastre (...), cam 80 de milioane de euro pe an. E un lucru de care CEDO ne-a informat din timp, nu de când e Guvernul Grindeanu. Și înainte (...) au existat aceste discuții. Aceste sentințe (...) sunt date în toți acești ani", a spus Grindeanu.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți, la sediul PSD, că Ministerul Justiției lucrează la propriul buget.

"A fost o discuție serioasă mai devreme, aici. Prim-ministrul i-a cerut ministrului Justiției să se majoreze alocația de hrană pentru deținuți (...), cred că cu 50%", a spus Dragnea.

Potrivit lui Dragnea, România a primit foarte multe condamnări pe condițiile din penitenciare.

"Din păcate, România, de ani de zile, a primit foarte multe amenzi și a primit foarte multe condamnări pe condițiile din penitenciare. Sunt enorm de multe documente oficiale care, din păcate, n-au fost făcute publice până acum sau au fost făcute dar nu au fost foarte mediatizate, care arată că România este privită foarte rău din punctul acesta de vedere, respectiv condițiile inumane din penitenciare. Nu vreau să exploatez un caz grav, dar totuși azi-noapte a murit un om în penitenciar. Din câte îmi aduc eu aminte, acel om nu fusese condamnat la moarte. Eu cred că Ministerul Justiției (...) în foarte scurt timp trebuie (...) să prezinte câți au murit în închisorile din România (...). Dacă sunt oameni condamnați pentru diverse pedepse, dar n-au fost condamnați la moarte, nu mi se pare corect să moară în închisoare", a mai afirmat Dragnea.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready