Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
15:37    |    05/02/2017

Guvernul a aprobat abrogarea OUG privind Codurile penale

Guvernul a adoptat, duminică, o ordonanță de urgență pentru abrogarea OUG privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, se arată într-un comunicat al Executivului
 
Decizia a fost luată în şedinţa de urgenţă a Executivului convocată de premierul Sorin Grindeanu.

Abrogarea OUG 13 şi desecretizarea stenogramelor şedinţelor de Guvern de marţi şi din 18 mai 2016, când Cabinetul Cioloş a modificat prin OUG Codurile penale, figurează pe ordinea de zi a şedinţei Executivului care a început la ora 14.
 
Situaţia din România a ajuns breaking news în presa internaţională. Mari reţele de televiziune se află la Bucureşti, iar în ultimele zile au transmis în direct din mijlocul protestelor. Euronews a făcut şi o analiză comparativă între manifestaţiile de acum şi Revoluţia din 1989. Şi canalul Russia Today e preocupat de evoluţia evenimentelor din ţara noastră.
 
Protestele la nivel naţional din România sunt cele mai ample de la căderea comunismului în 1989, remarcă presa internaţională. BBC, Euronews, Al Jazeera şi Russia Today au echipe la Bucureşti, iar principalele agenţii internaţionale transmit informaţii despre România cu indicativul "urgent".

Euronews remarcă ultimele decizii ale premierului Sorin Grindeanu legate de abrogarea ordonanţei care a scos în stradă în ultimele zile sute de mii de oameni.

Executivul speră să potolească astfel mânia românilor, notează agenţiile străine, care semnalează şi faptul că sunt protestatari care cer demisia cabinetului.
 
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready