Paris
London
New York
Thursday, 26 April, 2018
Last Update 22:45
22:32    |    06/02/2017

Grindeanu: Am luat hotărârea, ca prim-ministru, să abrog OUG 13

Premierul Sorin Grindeanu a reiterat luni că a luat hotărârea, ca prim-ministru, să abroge Ordonanța de Urgență 13/2017 ca urmare a semnalelor care au venit din stradă și din alte părți, afirmând că una din greșeli a fost neexplicarea și neconsultarea mai largă de către Ministerul Justiției.

"Sâmbătă seara la Guvern am spus ceea ce am crezut eu, ca prim-ministru, legat de ceea ce trebuie să facă Guvernul și asta am făcut", a spus Grindeanu, la Parlament, întrebat cum a fost luată decizia de abrogare a Ordonanței 13.

El a arătat că una dintre greșeli a fost neexplicarea și neconsultarea mai largă de către Ministerul Justiției în privința Ordonanței 13.

"Cred că, dincolo de ceea ce s-a spus până acum și anume această lipsă de dialog, și poate neexplicarea și neconsultarea de către Ministerul Justiției mai largă, pentru că impactul este foarte mare când discuți de modificarea Codului penal și de procedură penală. E una din greșeli. Să știți că e bine și pentru viitor și pentru cei care vor veni și la Ministerul Justiției și viitoarele guverne, acest semnal este extrem de important și eu îl iau ca atare, ca lucrurile, mai ales în acest domeniu, să fie făcute cât se poate, dar cât se poate de transparent", a subliniat Grindeanu.

Potrivit premierului, semnalele pentru abrogarea ordonanței "au venit din stradă și din alte părți".

"Nu suntem primii care am dat ordonanțe de urgență în domeniul justiției, chiar de modificare a Codurilor penale și de procedură penală. (...) Am luat hotărârea, ca prim-ministru, să retrag, să abrog Ordonanța 13, semnalele care au venit din stradă, și nu numai din stradă, și din alte părți... Sigur, lumea pare împărțită, semnale pro, semnale contra, dar este clar că acest act a dus la diviziune și asta nu e bine pentru România. Îmi doresc stabilitate", a mai spus prim-ministrul Grindeanu.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready