Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
15:38    |    07/02/2017

Iohannis: Retragerea OUG 13 și demiterea chinuită a unui ministru - prea puțin; alegeri anticipate - prea mult

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, în plenul Parlamentului, că retragerea OUG 13 și eventual "demiterea chinuită a unui ministru" este prea puțin pentru ieșirea din impas.

"Ce facem dragilor? Care sunt soluțiile care este marja de manevră pentru a ieși din acest impas? Retragerea OUG 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipate, însă, sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a venit cu problema — PSD", a spus șeful statului, în plenul Parlamentului.

Discursul președintelui Iohannis a fost întrerupt de mai multe ori de câțiva parlamentari din sală.

"Ați obosit deja? Ghinion!", le-a transmis președintele Iohannis parlamentarilor.

Președintele Klaus Iohannis a criticat lipsa reprezentanților Guvernului de la această ședință.

"Mulțumesc domnule președinte al Senatului, domnului președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor parlamentari, doamnelor și domnilor musafiri, m-aș fi adresat și Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja", a spus Iohannis.

El le-a urat parlamentarilor un mandat plin de realizări.

"Sunteți un nou Parlament și mă bucur, chiar mă bucur mult că ați avut răbdare să stați în sală să mă așteptați și vă mulțumesc pentru primirea foarte frumoasă. Noilor și vechilor parlamentari vă doresc deopotrivă succes și un mandat plin de realizări", a mai afirmat șeful statului, în plenul Parlamentului.

"Nu vă bateți joc de România, suntem într-o situație macroeconomică foarte bună. Nu puneți România în dificultate, păstrați trendul ascendent, creșterea economică. Sunt așteptări mari de la partenerii noștri internaționali. România e o țară stabilă, puternică în regiune. Am luptat, legiferat și guvernat timp de mulți ani în așa fel încât România să devină parte puternică din NATO, UE. Lumea are mari așteptări de la noi, să nu-i dezamăgim. Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile", a spus Iohannis, în plenul Parlamentului.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready