Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
17:05    |    08/02/2017

Tăriceanu: Ori erați informat, ori v-au tras pe sfoară; Băsescu: Am știut doar 10%

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, au avut, miercuri, un schimb de replici cu fostul șef al statului Traian Băsescu, în plenul reunit, care a stârnit comentarii și reprize de râs.

După ce l-a numit ''ayatollah'', Dragnea i-a dat cuvântul lui Băsescu pentru a da o replică unui senator PSD.

"Domnule președinte, aici se ridică mâna, nu e ca pe vapor", i-a spus Tăriceanu lui Băsescu.

"Domnilor președinți, nu știu cum era pe vapor, dar să știți că acolo nu am întâlnit escroci. Acolo, categoria asta de oameni, dacă apucau să se urce pe vapor, nu știu dacă erau și la întoarcere, pe când Parlamentul văd că ține orice, pe tot mandatul", a replicat Băsescu.

Fostul președinte a explicat apoi parlamentarilor că nu există niciun protocol între DNA, parchete și SRI "aprobat sau sugerat a se face de către CSAT".

"Poate că după ce am plecat s-au extins lucrurile. Treaba voastră ce vorbiți, dar nu le puneți în seama mea. În CSAT, dragii mei, a fost domnul președinte Tăriceanu patru ani de zile vicepreședinte al CSAT și îl puteați întreba, a fost colegul dumneavoastră, Victor-Viorel Ponta trei ani și îl puteați întreba să vă dumiriți că niciodată CSAT nu a aprobat protocoale între SRI și DNA. Dacă s-au făcut și eu aș fi curios să văd un asemenea protocol, pentru că este un lucru grav dacă acest lucru s-a întâmplat", a explicat Băsescu, adăugând că toate hotărârile CSAT s-au aflat în mapa premierului și sunt ''depozitate'' la Guvern.

Președintele Senatului i-a reamintit fostului șef al statului că a spus în ''nenumărate rânduri'' că este cel mai bine informat om din țară.

"Dumneavoastră spuneți că în CSAT nu s-a aprobat protocol de colaborare între SRI și DNA, dar dumneavoastră ați spus în nenumărate rânduri că sunteți cel mai bine informat om din țară, toate informațiile ajung la dumneavoastră. Vă întreb atunci, cum de această informație nu a ajuns la dumneavoastră? Ori erați cel mai bine informat, ori v-au tras pe sfoară? Trebuie să existe o explicație", a punctat Tăriceanu.

Traian Băsescu a arătat că își menține afirmațiile, dar că a ajuns la concluzia că a știut 10% din informații.

"O să îmi mențin afirmația, am fost cel mai informat om politic, dar am ajuns la concluzia că am știut doar 10%. În condițiile astea, vă dați seama cât știți cei doi președinți de Camere", a argumentat Băsescu.

"Domnule președinte, fiecare cu gașca lui, dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetățenii", a răspuns Tăriceanu.

"Așa este, am văzut cât sunteți cu cetățenii numai zilele astea prin Piața Victoriei (...). Se vede cât sunteți cu cetățenii, că toți v-ați pitit de frică pentru că vi s-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiți de cetățeni? Vorbiți cu ei la telefon", a venit replica lui Băsescu.

Tăriceanu a spus că pe el îl sună oamenii și noaptea, iar Băsescu l-a întrebat câți dintre aceștia îl înjură.

"Să știți că este greu să depășească numărul celor care vă înjură pe dumneavoastră", i-a spus Tăriceanu.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready