Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
20:49    |    16/02/2017

Iohannis: Trebuie să decidem dacă mergem pe drumul democrației sau al corupției

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că recentele inițiative promovate de Guvern în ceea ce privește legislația penală ar fi avut drept consecință nu doar scăderea în intensitate a luptei anticorupție, ci și repercusiuni grave asupra spețelor aflate în competența Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

"Recentele inițiative ale Executivului în ceea ce privește modificarea legislației penale ar fi avut drept consecință nu numai scăderea în intensitate a luptei anticorupție, ci și repercusiuni grave și asupra spețelor aflate în competența DIICOT", a spus Iohannis, în discursul susținut la prezentarea bilanțului pe anul trecut al Direcției.

El a apreciat promptitudinea cu care instituția a reacționat în mod public, semnalând faptul că "adoptarea unor asemenea acte normative ar crește riscul apariției unor condiții favorizante pentru fenomenele infracționale".

Șeful statului a indicat că profesionalismul, integritatea și independența sunt valori care caracterizează activitatea procurorilor DIICOT, ca și a tuturor magistraților din România, subliniind că acestea trebuie protejate și promovate, pentru că sunt valori inerente statului de drept și unei societăți democratice europene.

"România se află într-un moment de răscruce și împreună trebuie să decidem pe ce drum vom merge de acum înainte: pe drumul democrației, statului de drept și al justiției independente, sau pe drumul corupției, lipsei de profesionalism și al abuzurilor instituționale", a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a ajuns la sediul DIICOT unde participă la prezentarea bilanțului pe 2016

Președintele Klaus Iohannis a ajuns joi la sediul DIICOT, unde va fi prezentat raportul anual al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Șeful statului a fost întâmpinat de șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu.

La ședința de bilanț a DIICOT participă și ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, precum și șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready