Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
01:05    |    21/02/2017

Grindeanu despre observațiile lui Iohannis la buget: Normal că ești sceptic când ai avut zero la fonduri europene

Premierul Sorin Grindeanu consideră că o posibilă explicație că președintele Klaus Iohannis s-a arătat "sceptic" cu privire la bugetul pe 2017 propus de actuala coaliție de guvernare ține poate de faptul că realizările Guvernului precedent în materie de absorbție de fonduri europene au fost "zero", față de obiectivul asumat de noul Executiv de atragere a 5,2 miliarde de euro în acest an.

"Dacă privesc în raport cu ceea ce a fost anul trecut, când a fost Guvernul respectiv (Guvernul Dacian Cioloș — n.r.), normal că ești sceptic când ai zero la fonduri europene. Oamenii ne-au votat să facem treabă și am propus și avem un program de guvernare ambițios, avem un buget ambițios, care cuprinde o componentă extrem de importantă pe fonduri europene. Sigur, dacă compari 5,2 miliarde de euro cât ne-am propus să atragem anul acesta cu zero, probabil că pare așa cum a spus domnul președinte", a declarat Sorin Grindeanu la Antena 3, întrebat dacă observațiile lui Klaus Iohannis cu privire la bugetul pe 2017 sunt "corecte" sau "exagerate".

Premierul a precizat că relația cu președintele Klaus Iohannis se păstrează în termeni instituționali, întrebat pe acest subiect.

"Instituțional, corect. Ne-am întâlnit, a fost public, de cinci-șase ori, o dată la învestitură, după aceea de vreo trei ori cu bugetul (...), după aceea a fost CSAT-ul, a venit și dânsul într-o ședință de guvern, astea au fost întâlnirile pe care le-am avut cu președintele Klaus Iohannis. Altele nu au existat", a afirmat Grindeanu.

Cât despre relația sa cu președintele PSD, Liviu Dragnea, el a spus că este aceeași ca din primele zile în care a devenit prim-ministru, la fel și în cazul copreședintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Și relația extraordinară pe care o am cu domnul președinte Tăriceanu, ca președinte al uneia din formațiunile din Coaliție, este aceeași ca din prima zi sau din prima săptămână când am devenit prim-ministru. Încercările de a se induce că există certuri între Grindeanu și Dragnea, între 'X' și 'Y' eu le ignor. (...) E cea mai bună dovadă că relația dintre mine și domnul Dragnea e cea corectă. Azi am fost împreună la Asociația Comunelor, mâine (marți — n.r.) avem program, o parte din zi este comun. Lucrurile merg cât se poate de firesc, nu e o preocupare pentru mine ceea ce, neapărat, se induce. (...) Nu există probleme, există dialog, încercăm în continuare, și eu, ca șef al Guvernului, și domnul Dragnea, și ca președinte al PSD și ca președinte al Camerei Deputaților, să facem lucrurile pentru care ne-au votat oamenii. Asta e preocuparea noastră", a declarat premierul.

Premierul s-a referit și la vizita pe care deputatul Victor Ponta i-a făcut-o la Guvern, precizând că el i-a telefonat fostului prim-ministru să-l invite la Palatul Victoria.

"L-am sunat, l-am rugat dacă poate să vină până la Guvern, a venit. E normal să am relații cu foștii prim-miniștri, mai ales membrii partidului din care fac parte. Am discutat pe ceea ce înseamnă buget, pe ceea ce înseamnă fonduri europene și așa mai departe. E normal să vrei să folosești experiența colegilor și prietenilor tăi. Nu văd nimic anormal", a afirmat Grindeanu.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready