Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
02:57    |    19/06/2017

Grindeanu: Sunt dispus la un dialog cu Liviu Dragnea; nu o fac pentru el, ci pentru stabilitatea partidului

Premierul Sorin Grindeanu spune că este dispus să aibă un dialog cu președintele PSD, Liviu Dragnea, menționând însă că face acest lucru pentru partid și nu pentru liderul acestuia, despre care a reafirmat că ar trebui să-și înainteze demisia fiind vinovat de situația de criză în care se află formațiunea politică și România.

"I-am și transmis aceste lucruri zilele trecute, fiind principalul responsabil de situația în care ne aflăm. I-am cerut să fie om politic și să-și asume prin demisia din (funcția de — n.r.) președinte PSD situația în care a adus partidul și România. Și refuză", a spus Grindeanu, duminică, la Palatul Victoria.

El a mai spus că a încercat în ultimele cinci luni de zile să aibă ''un dialog corect și constructiv'' cu Liviu Dragnea despre guvernare, precizând că este dispus la aceeași deschidere, însă doar pentru stabilitatea partidului.

"Eu am încercat în toate aceste luni, cinci luni, cinci luni și ceva, să am un dialog corect și constructiv cu Liviu Dragnea, am încercat să discutăm despre guvernare, nu despre alte lucruri. Vreau să am în aceste zile dialog, chiar și acum, când până miercuri Liviu Dragnea vrea să-și dea jos propriul guvern, ceea ce face parte din teatrul absurdului. Nu o fac pentru el, să fiu foarte clar, ci pentru stabilitatea acestui partid'', a adăugat Grindeanu.

În opinia sa, dacă moțiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului, atunci PSD va pierde guvernarea.

"E foarte greu să vorbești cu cineva care are această atitudine, însă vă spun, chiar și în ceasul al 13-lea, am responsabilitatea să fac acest lucru, pentru că dacă moțiunea va trece ajungem la președinte, la Klaus Iohannis, iar convingerea mea este că PSD va pierde guvernarea", a explicat premierul.

Întrebat ce va face dacă va fi desemnat să formeze un nou guvern, Sorin Grindeanu a răspuns că singurul lucru pe care nu-l va accepta este acela de a fi "actor principal în spargerea PSD".

"Singurul luru pe care nu-l accept, singurul lucru pe care nu-l accept și nu vreau să fac parte din așa ceva, și nu voi face parte, este să fiu pus în situația, și asta n-o s-o fac, de a fi actor principal în spargerea PSD. Așa ceva n-o să accept niciodată", a punctat Sorin Grindeanu.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready