Paris
London
New York
Tuesday, 23 April, 2024
Last Update 20:20
12:33    |    29/06/2017

Meleșcanu: Problema refugiaților, una dintre cele mai grave din UE; trebuie să facem dovadă de solidaritate

Problema refugiaților este una dintre "cele mai grave" cu care se confruntă Uniunea Europeană, a afirmat joi, la Parlament, Teodor Meleșcanu, propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, precizând că România trebuie să facă "dovadă de solidaritate" în această chestiune.

"Problema refugiaților este una din problemele cele mai grave cu care se confruntă Uniunea Europeană. Din acest punct de vedere, noi considerăm că trebuie să facem dovadă de solidaritate. Așa cum noi cerem solidaritate din partea celorlalte țări membre ale Uniunii Europene, atunci când e vorba de programele de coeziune, atunci când e vorba de politica agricolă comună, tot așa trebuie să facem dovada acestei solidarități și în materia refugiaților", a declarat Meleșcanu.

El a făcut aceste afirmații după ce a fost audiat în Comisiile reunite de politică externă și pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților, fiind întrebat ce poziție are România față de intenția Comisiei Europene de a sancționa Polonia și Ungaria pentru refuzul de a primi refugiați.

"Nu suntem o țară care am fost de acord cu impunerea de cote obligatorii, dar întotdeauna ne-am manifestat disponibilitatea de a găsi modalități pentru a contribui și noi la această politică a țărilor din Uniunea Europeană. Mai mult, România este a doua contributoare în materie de operațiuni pe frontiera maritimă în zona Mediteranei, cu participarea de nave și personal (...) În legătură cu celelalte țări, însă, asta depinde de modul în care înțeleg ei să-și manifeste această solidaritate, că primesc un număr mai mare de oameni, că primesc un număr mai mic, asta e o chestiune pe care o decid țările respective", a mai spus Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu, propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politică externă și pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready