Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
00:04    |    30/08/2017

Tudose: Niște băieți mai tehnocrați un pic au spus că ne trebuie manual de sport

Premierul Mihai Tudose a oferit marți clarificări în ceea ce privește editarea manualului de sport, arătând că ideea aparține în fapt foștilor miniștri din Guvernul Cioloș.

"Manualul de sport... Toată lumea l-a criticat pe domnul ministru Liviu Pop pentru el. Domnul ministru a fost mai delicat și nu a spus că el a fost obligat să-l facă, fiindcă așa l-a pus cineva în program anul trecut, când niște băieți mai tehnocrați un pic au spus că ne trebuie manual de sport", a afirmat premierul la România TV.

Acesta a mai spus că Executivul și-a propus să renunțe la manuale alternative și auxiliare și să se bazeze doar pe două tipuri de manuale.

"Va trebui, în această toamnă, să stabilim foarte clar care sunt acele manuale. Eventual pe două tipuri de manual — gen Biologia pentru partea reală și pentru partea umană, adică mai pe scurt și mai pe larg. Mi se pare o nebunie că, în fiecare an, se rescrie manualul de Istorie. De parcă în fiecare an Ștefan cel Mare mai face ceva, mai câștigă câte o luptă, mai pierde câte ceva. La Matematică, Pitagora se mai gândește și rescriem manualul", a declarat Tudose.

În opinia premierului, toată această situație nu a fost benefică pentru educație, fiind generată din anumite interese.

"Culmea este că nu-i deloc un demers pentru educație. Este un business. Cu caiete suport, cu fițuici suport, o nebunie completă. Generează o mulțime de bani care pleacă de la buget, generează niște ghiozdane de pleacă copilul de acasă de parcă fuge de acasă, că trebuie să aibă două manuale, plus cele șase caiete, plus cele opt fascicule suport. Doresc să avem manualul tip, fixat și apoi tipărit de toate editurile, dacă nu se poate", a mai spus premierul.

Totodată, acesta a susținut că se ia în calcul varianta ca manualele să fie editate de Monitorul Oficial.

"S-a spus că suntem împotriva culturii dacă manualele se tipăresc la o singură editură, eventual a statului. Nu spune însă nimeni că jumătate din nebunia ultimelor ani, când ne uitam la manuale pe când nu erau, vorba poetului național, jumătate din problemă era generată de acel război al editurilor, care se băteau pe editarea unui manual, cu contestații și tot așa. Atunci, poate declarăm manualele de importanță strategică națională, că sunt cărțile de plecare să învețe copii noștri și le facem la Monitorul Oficial", a conchis Mihai Tudose.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready