Paris
London
New York
Monday, 23 July, 2018
Last Update 19:53
00:00    |    06/09/2017

Mihai Tudose: Am fost șocat că nu sunt bani de salarii pentru apărare. I-am solicitat demisia lui Adrian Țuțuianu

Premierul Mihai Tudose a declarat marți seara, într-un interviu acordat TVR 1 pentru emisiunea "România 9", că ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a demisionat din cauza comunicării eronate privind plata salariilor din minister. Șeful guvernului a vorbit și despre alte subiecte la zi, precum întâlnirea cu reprezentanții FMI și deficitul bugetar.

"Greșeala domniei sale (a lui Adrian Țuțuianu, n.r) a fost că a lăsat să treacă așa ceva, că știa că există acest tip de discuții și, în loc să dezamorseze, să ne spună măcar despre ce e vorba acolo, lucrurile au ajuns în acest punct", a declarat premierul Tudose în exclusivitate pentru TVR.

Premierul a confirmat că interimatul la Apărare va fi preluat de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Șeful executivului a povestit cum a aflat de problemele de la Apărare: "Ne-am trezit brusc cu o știre și cu o postare pe site-ul Ministerului Apărării, niște indicații de la centru către teritoriu prin care cineva trebuia să facă niște artificii cu banii, că nu sunt bani de salarii și trebuie o parte acum și o parte după. Recunosc că am fost șocat, eram chiar cu vicepremierul și cu președintele Camerei Deputaților, președintele Dragnea la masă. Am plecat împreună toți trei la masă după votul din Parlament. În timp ce eram la masă, toți trei am aflat că există această alertă în România, că nu mai sunt bani pentru apărare. Prima dată l-am sunat pe ministrul de Finanțe care era la fel de șocat și el. Apoi l-am sunat și pe ministrul Apărării. Știți, că cineva a greșit într-o comunicare și înțeleg că de vineri se tot cocea o chestie de genul acesta. Am lăsat baltă masa și am venit toți la serviciu. L-am rugat pe domnul ministru să vină să-mi explice, i-am solicitat demisia. I-am spus că demisia ar fi un act de onoare să ieșim din această situație.

Prim ministrul a precizat că Adrian Țuțuianu și-a scris demisia, pe care i-a acceptat-o. Apoi l-a informat pe Liviu Dragnea, a sunat la Palatul Cotroceni pentru a-l informa pe președinte Klaus Iohannis și a trimis actele pentru interimat.

Mihai Tudose a dat asigurări că sunt bani la buget pentru Ministerul Apărării.


Ministrul Apararii, Adrian Ţuţuianu a demisionat după ce a fost certat de premierul Tudose pentru un comunicat de presă. În document se spune că, în lipsa rectificării bugetare, militarii își vor primi drepturile salariale eșalonat. Sursele noastre spun că mai marii din conducerea PSD au luat foc când au vazut comunicatul. Ca să calmeze spiritele, ministrul și-a pus demisia pe masă.

Despre prognozele FMI: Ori nu vă pricepeți, ori are cineva ceva cu România

Premierul a precizat că săptămâna viitoare vom avea rectificare pozitivă și a criticat previziunile Fondului Monetar Internațional, despre care a afirmat: Ori nu vă pricepeți, ori are cineva ceva cu România.

Premierul Mihai Tudose a declarat, marți, că s-a întâlnit cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale pentru le arăta cifrele pentru previziunea de sfârșit de an, respectiv pentru a primi suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României.
Băncile, la control!

Premierul Mihai Tudose caută soluții pentru ca divulgarea numelor de bănci sau firme prinse pe picior greșit de ANPC să nu mai fie o problemă.

În interviul de la TVR, șeful Guvernului a recunoscut că și-a pus deja colegii la treabă în acest sens.

Premierul a răspuns și întrebărilor despre salariul său despre care spune că încape într-un plic subțire.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready