Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
20:55    |    09/10/2017

Iohannis: Suntem și vom rămâne parte a efortului NATO de îmbunătățire a securității regionale și globale

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Craiova, unde a efectuat o vizită de informare la Brigada Multinațională Sud-Est, că țara noastră este și va rămâne parte a NATO de îmbunătățire a securității regionale și globale și va participa în continuare la prezența NATO din Polonia, precum și la Misiunea Resolute Support din Afganistan.

"(...) vom participa în continuare la prezența NATO din Polonia, în cadrul structurii conduse de SUA, precum și la Misiunea Resolute Support din Afganistan. Suntem și vom rămâne parte a efortului NATO de îmbunătățire a securității regionale și globale printr-o abordare multidirecțională. Conduita de excepție a militarilor Armatei României și a omologilor aliați, dovedită în cadrul exercițiilor de pe teritoriul național, precum și în misiuni și operații internaționale, denotă nivelul înalt de profesionalism de care avem nevoie pentru a face cooperarea noastră cu adevărat eficientă. Am convingerea că activitatea pe care o desfășurați aici, în cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, este indispensabilă realizării obiectivului central al Alianței Nord-Atlantice, acela de a desfășura cu succes acțiunile menite să răspundă actualelor provocări de securitate", a spus Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat că NATO înseamnă solidaritate și unitate, iar participarea statelor membre la activitățile comune respectă acest principiu.

"Alianța Nord-Atlantică înseamnă, în primul rând, solidaritate și unitate, iar participarea celorlalte state membre NATO — fie că ne referim la personalul multinațional care include și comandamentul acestei brigăzi, fie că ne referim la participarea aliaților la activități comune de instruire și exerciții — respectă fidel acest principiu. Mulțumesc, așadar, statelor aliate care s-au angajat să participe la acest efort comun. Sunt convins că militarii străini prezenți în țara noastră, care provin din Canada, Spania, Portugalia și Polonia, vor aprecia ospitalitatea noastră și vor colabora excelent cu partenerii români", a adăugat șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au efectuat luni o vizită de informare la sediul Brigăzii Multinaționale NATO Sud-Est (MN BDE) de la Craiova.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready