Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
01:38    |    19/09/2014

Europa League: Steaua a zdrobit pe AaB Aalborg cu scorul de 6-0. Keseru: Am cam strans din fund !

Steaua București a surclasat campioana Danemarcei, AaB Aalborg, cu scorul de 6-0 (0-0), joi seara pe ''Arena Națională'' din Capitală, în Grupa J a competiției de fotbal Europa League, meci disputat cu porțile închise. Steaua s-a impus prin golurile marcate de Lucian Sânmărtean (51), Raul Rusescu (59 — penalty, 73), Claudiu Keșeru (61, 65, 72), în condițiile în care oaspeții au jucat din minutul 57 în zece oameni. Steaua a avut însă multă șansă în acest meci, în care Aalborg a irosit câteva ocazii uriașe de gol la 0-0 și la 1-0. Totodată, golul lui Sânmărtean, prin care s-a deschis scorul, a avut și el o doză de noroc, după cum și penalty-ul a fost acordat Stelei cu ușurință.

15 goluri a marcat Keşeru în acest sezon, în 13 apariţii: 9 goluri în campionat, 1 în preliminariile Ligii, două în Cupa Ligii şi hat-trick în Europa League

"Era foarte important pentru noi să începem cu victorie. Am avut o primă repriză slabă. La pauză am vorbit cu jucătorii. Danezii ne creau probleme prin căpitanul lor, care făcea tot jocul lor. A fost o lipsă de coordonare între jucători în partea unde era mingea. Am decis să-l introduc pe Rusescu în minutul 48 pentru că joacă foarte bine între linii. Ne-a oferit mai multă claritate în joc. A fost apăsător să nu simţi sprijinul suporterilor, dar am trecut cu bine peste acest meci. Acum mă gîndesc la meciul cu Petrolul, după aceea mă voi gîndi şi la partida cu Dinamo Kiev. Trebuie să fim realişti. Danezii ne-au creat multe probleme în prima repriză", a spus antrenorul Stelei, Costel Gâlca la Digisport.

"Ma bucur pentru orice gol, indiferent ca marchez in campionat sau in Europa. E ceva formidabil sa marchez un hat trick la debutul in Europa... Nu am fost foarte agresivi in prima repriza, iar ei au castigat multe dueluri si si-au creat ocazii importante. Trebuie sa-i multumim lui Arlauskis pentru ca a avut cateva intervenii salvatoare. E un rezultat important, dar pentru cine vede meciul, observa ca am cam strans din fund. Am facut o prima repriza slaba! E urat sa joci cu stadionul gol, mai ales cand dai sase goluri. Noi tinem la suporteri si am fi vrut sa impartasim acest moment, sa mergem sa cantam si sa sarbatorim cu ei. Niciun meci nu seamana cu celalalt, avem meciuri grele in continuare. Trebuie sa fim la fel de montati si in meciurile urmatoare si sunt sigur ca o vom face", a spus Claudiu Keseru la Dolce Sport.

Partida s-a disputat fără spectatori, după o decizie a UEFA care a sancţionat campioana României ca urmare a scandărilor rasiste de la meciul cu Ludogoreţ Razgrad, contând pentru returul play-off-lui Ligii Campionilor. La meci a asistat şi selecţionerul Victor Piţurcă. Următorul meci al Stelei va avea loc la 2 octombrie, în deplasare, cu Dinamo Kiev. Partida se va disputa de la ora 20.00.

Steaua a mai câştigat o singură dată în istorie cu scorul de 6-0 în cupele europene. Se întâmpla în primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, când gruparea bucureşteană învingea, pe teren propriu, formaţia elveţiană Young Boys Berna. De asemenea, aceasta este cea mai categorică victorie a Stelei în cupele europene după 1989. Până acum, Steaua mai înregistrase o victorie cu 5-0, în turul I al Cupei Cupelor, ediţia 1990/1991, contra nord-irlandezilor de la Glentoran Belfast. Cea mai categorică victorie a unei echipe româneşti în cupele europene a fost realizată de Dinamo Bucureşti, care a învins, pe teren propriu, cu scorul de 11-0, formaţia nord-irlandeză Glentoran Belfast, în sezonul 1973-1974 al Cupei Campionilor Europeni.

 

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready