Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
23:38    |    23/10/2014

Liga Europa: Steaua învinge Rio Ave, scor 2-1 si conduce în grupa J

Formaţia Steaua Bucureşti a obţinut a doua victorie în grupa J a Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe Arena Naţională, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa portugheză Rio Ave, în etapa a treia a competiţiei.Pentru Steaua a marcat: Rusescu '17, '45, iar pentru Rio Ave a înscris Del Valle '48.C ampioana României a obținut o victorie prețioasă, care o duce pe primul loc în grupă

Costel Gâlcă, antrenorul Stelei, a comentat partida şi recunoaste că a fost mai dificilă decît se aştepta. ”A fost un meci mult mai greu decît ne aşteptam. Noi ştiam că ei caută să joace rapid pe atacurile noastre. Am jucat prea direct pe portar, iar ei rămîneau cu 4 pe atac şi acolo ne-au creat mai multe probleme. E bine că am scos-o la capăt. La Rio Ave mergem să cîştigăm. E o grupă destul de echilibrată. Am crezut că mingea va intra în poartă la ocazia lui Stanciu. Grupa s-a complicat destul de mult după victoria lui Aalborg. Danezii au valoare, au demonstrat că pot pune probleme", a spus Gâlcă la Digisport.

Steaua a suferit în multe momente ale jocului, a fost dominată, a jucat previzibil și destul de lent. Merită menționat că Steaua a fost lipsită de câțiva jucători importanți, ca Luchin, Varela, Chipciu și Iancu, toți accidentați.Rusescu și-a luat o revanșă cu vârf și îndesat față de Rio Ave, după eșecurile înregistrate din fața acestei echipe pe când juca la Sporting Braga, unde a fost împrumutat de Sevilla în sezonul trecut. Rio Ave a eliminat pe Braga din semifinalele Cupei Portugaliei și ale Cupa Ligii Portugaliei., Totuși Rusescu a marcat pentru Braga în meciul de campionat cu Rio Ave, încheiat cu 1-1.

În etapa a patra a Grupei J, ce se va disputa la 6 noiembrie, Steaua va disputa meciul retur al acestei întâlniri. În primele două meciuri din grupa J, Steaua a învins Aalborg, scor 6-0, şi a fost învinsă de Dinamo Kiev, scor 3-1.

Steaua Bucureşti: Arlauskis - Râpă, Papp, Szukala, Latovlevici - Prepeliţă, Sânmărtean (Filip '89) - Ad. Popa (Breeveld '66), Rusescu (Stanciu '69), Tănase - Keşeru. Antrenor: Constantin Gâlcă.

Rio Ave: Cassio - Nuno Lopes, Marcelo, Gouano, Tiago Pinto - Wakaso, Diego Lopes, Tarantini - Ukra (Boateng '69), Esmael Goncalves (Ahmed Hassan '75), Del Valle (Bressan '81). Antrenor: Pedro Martins.

Cartonaşe galbene: Rusescu '56, Prepeliţă '83, Szukala '86 / Nuno Lopes '27, Wakaso '30, Diego Lopes '77.

Steaua are 6 puncte dupa primele 3 meciuri si, in urma rezultatului din Danemarca (3-0 pentru Aalborg), este pe primul loc in grupa!

1. Steaua 6 puncte (9-4)

2. Dinamo Kiev 6 puncte (6-4)
3. Aalborg 6 puncte (4-6)
4. Rio Ave 0 puncte (1-6)

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready