Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
18:03    |    25/01/2015

Site Australian Open: Halep nu a fost în cea mai bună formă, dar a arătat de ce este locul 3 WTA

Site-ul oficial al turneului Australian Open notează, duminică, după calificarea Simonei Halep în sferturile de finală ale competiţiei, că românca nu a fost în cea mai bună formă, dar a arătat de ce este locul 3 mondial la meciul cu Yanina Wickmayer, câştigat cu scorul de 6-4, 6-2.

"Simona Halep, a treia favorită, nu a fost în cea mai bună formă duminică, dar a jucat punctele importante perfect împotriva Yaninei Wickmayer şi s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală ale Australian Open. Poate nu a avut meciul cel mai curat sau în care a dominat cel mai mult, dar atunci când a contat cel mai mult Simona Halep a arătat de ce este locul 3 mondial, în meciul câştigat în două seturi în faţa Yaninei Wickmayer. A fost impresionantă prestaţia româncei în special atunci când a servit în momente critice ale meciului", notează ausopen.com.

Site-ul WTA scrie că Simona Halep "şi-a ridicat nivelul" împotriva uneia dintre cele mai dificile adversare ale sale, Yanina Wickmayer. Sursa citată menţionează că Wickmayer i-a pus probleme româncei în primul set, când "a împins-o la limită".

Agenţia France Presse subliniază că Simona Halep a acces pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală ale Australian Open şi că românca s-a oprit anul trecut în această fază, dar ulterior a jucat finala la Roland Garros şi în semifinale la Wimbledon.

Sportsmole.co.uk notează că în primul set Simona Halep a avut un avans, dar apoi Wickmeyer a pus-o apoi în dificultate. "Totuşi, românca a fost puternică pe serviciul său şi a câştigat setul, primul său astfel de succes în faţa lui Wickmayer. În al doilea set, Halep a fost tot timpul mai puternică decât adversara sa", adaugă sursa citată.

The West Australian scrie că Halep a dat dovadă de o "consistenţă remarcabilă" în primul set, în care a avut doar opt greşeli neforţate.

Dhnet.be notează că Yanina Wickmayer nu a reuşit să "forţeze accesul în sferturile de finală ale Australian Open", pierzând în două seturi în faţa Simonei Halep, sportivă pe care o învinsese în precedentele trei confruntări.

"Simona Halep a pus capăt parcursului frumos al Yaninei Wickmayer la Australian Open. Wickmayer a făcut prea multe greşeli greşeli neforţate (24) pentru a o îngrijora pe Simona Halep, care a făcut de cinci ori break. Simona Halep îşi continuă parcursul fără greşeală la Melbourne. Românca, foarte puternică în momentele importante, nu a pierdut până acum niciun set. Şi-a egalat performanţa de anul trecut şi o va înfrunta pe sportiva rusă Ekaterina Makarova în sferturile de finală", menţionează şi rtbf.be.

Simona Halep a învins-o, duminică, scor 6-4, 6-2, pe sportiva belgiană Yanina Wickmayer, locul 80 WTA, şi s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, fază pe care a atins-o şi la precedenta ediţie a competiţiei de Grand Slam.

În faza următoare, Halep o va întâlni pe Ekaterina Makarova, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10.

Mediafax

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready