Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
11:14    |    30/05/2015

Federația americană, "dezamăgită" de realegerea lui Blatter

Președintele Federației americane de fotbal, Sunil Gulati, și-a exprimat dezamăgirea după realegerea lui Joseph Blatter la conducerea FIFA și a solicitat o reformă a forului internațional, aflat în plină furtună judiciară.

"Suntem dezamăgiți de rezultatul acestor alegeri și vom continua să facem totul pentru ca să efectueze schimbări semnificative în cadrul FIFA", a afirmat Gulati într-un comunicat publicat de US Soccer.

"Obiectivul nostru este ca FIFA să dispună de o conducere responsabilă, transparentă și concentrată complet pe cele mai bune interese ale sportului nostru", a adăugat oficialul american, citat de AFP.

"Îl felicităm pe domnul Blatter și sperăm că va face din reformarea FIFA principala sa prioritate, pentru a asigura integritatea sportului nostru în întreaga lume", a conchis Sunil Gulati, care deține și funcția de membru în Comitetul Executiv al FIFA.

Federația din SUA anunțase joi că va vota în favoarea prințului Ali, singurul adversar al lui Blatter, care conduce destinele FIFA din 1998.

În ciuda presiunii enorme generate de scandalul planetar de corupție care a zguduit FIFA începând de miercuri, Joseph Blatter a fost reales în fruntea Federației Internaționale de Fotbal pentru cel de-al cincilea mandat de patru ani.

Elvețianul, în vârstă de 79 ani, a profitat de retragerea contracandidatului său, prințul iordanian Ali bin Al Hussein, înaintea turului doi al alegerilor, la care au participat reprezentanții celor 209 de federații naționale membre ale FIFA. După primul tur, Blatter acumulase 133 de voturi față de 73 obținute de iordanian, fiind înregistrate și 3 buletine nule. AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready