Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
15:39    |    27/09/2014

Tony Blair, desemnat un simbol al mişcării gay de o publicaţie britanică

Fostul premier britanic Tony Blair a fost numit, vineri, de revista Gay Times, drept unul dintre cele mai importante "simboluri gay" din ultimii 30 de ani, ca semn de recunoaştere a angajamentului său privind drepturile homosexualilor.

Gay Times i-a conferit acest titlu fostului premier laburist într-o ediţie specială a revistei cu ocazia celei de-a 30 aniversări a publicaţiei.

Tony Blair, în vârstă de 61 de ani, a obţinut o victorie răsunătoare la alegerile legislative din Marea Britanie, în 1997, şi a condus Guvernul laburist timp de zece ani.

Mandatul său a fost marcat de introducerea în legislaţie a contractelor de uniune civilă, scăderea vârstei privind consimţământul pentru acte sexuale homosexuale la acelaşi nivel ca în cazul heterosexualilor şi abolirea "Secţiunii 28", o lege care interzicea autorităţilor "promovarea homosexualităţii".

"Statutul său de ambasador al drepturilor homosexualilor este de necontestat", potrivit Gay Times.

"Recunoaşterea legală a transsexualilor, uniunile civile, interzicerea concedierilor din motive de orientare sexuală şi clasificarea homofobiei drept infracţiune motivată de ură, toate acestea s-au întâmplat în timpul mandatului său", a adăugat publicaţia.

Tony Blair a salutat titlul de "simbol gay" şi a afirmat că este mândru de munca sa în favoarea drepturilor homosexualilor, pe care o consideră a parte a moştenirii sale.

"În timpul carierei mele politice, am detestat ipocrizia care îi impinge pe oameni să îşi ascundă adevărata identitate. Am văzut durerea celor care sufereau că nu puteau fi aşa cum simţeau că sunt", a declarat fostul premier britanic.

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready