Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
23:51    |    20/11/2014

Ducesa de Alba a Spaniei a încetat din viață

Ducesa de Alba a Spaniei a încetat din viață la vârsta de 88 de ani, a anunțat familia - transmite AFP. María del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva, cu peste 40 de titluri nobiliare, de două ori văduvă și de trei ori căsătorită, deținătoare a unei mari averi, fusese spitalizată duminică din cauza unei pneumonii.

Ea a decedat în dimineața zilei de joi, în Palacio de las Duenas, la Sevilla .María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, pe numele ei întreg, a fost  cea mai bogată femeie din Spania, dar și persoana cu cele mai multe titluri nobiliare recunoscute din lume. Ducesa era cunoscută şi pentru înfăţişarea ei mult alterată de numeroasele operaţii estetice. Portofoliul ei de proprieţăţi include castele, palate, case la ţara şi terenuri vaste în Spania - cea mai cunoscută proprietate fiind Palatul Liria din Madrid, unde s-a şi născut. Ducesa, un personaj foare excentric, are în Palatul Liria 249 de picturi în ulei ale unor artiști cunoscuţi, inclusiv Rembrandt, Goya, Van Dyck şi Rubens, precum şi o Biblie care datează din 1430.

Cayetana Fitz-James Stuart a primit, de-a lungul anilor, șase titluri de ducesă, unul de marchiză și șapte de contesă, la care se mai adaugă alte înalte distincții nobiliare, printre care 17 tituluri de marchiză, 13 de contesă și unul de vicecontesă.

Mamă a şase copii, ducesa de Alba era foarte iubită de spanioli care îi admirau în mod special nonconformismul.

 

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready