Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
17:34    |    20/11/2014

Bono a avut nevoie de cinci ore de operație după căzătura de pe bicicletă

Bono, liderul grupului U2, a fost suspus unei operații de peste cinci ore, după ce a căzut de pe bicicletă, accident care i-a provocat mai multe probleme decât se estimase inițial, a declarat miercuri medicul său.

Cântărețul irlandez a căzut de pe bicicletă în Central Park weekendul trecut, rănindu-se la un braț, în condițiile în care formația al cărei solist este urma să cânte în fiecare seara în această săptămână la emisiunea "The Tonight Show" din New York. Aceste spectacole au fost anulate, relatează France Presse.

Potrivit medicului său, Bono a fost operat duminică seara. Cotul mâinii stângi a fost tratat și unul din oasele brațului rupt a fost reparat cu trei plăci de metal fixate cu 18 șuruburi, a declarat Dean Lorich, chirurg ortoped la Spitalul Presbiterian din New York.

Artisul de 54 ani a suferit o intervenție chirurgicală minoră și luni, pentru tratarea mâinii stângi.

Pacientul va urma o perioadă de recuperare intensivă și progresivă, dar aceasta va fi completă, nu va rămâne cu sechele, a dat asigurări doctorul într-un comunicat publicat de revista Rolling Stone.

În timpul căzăturii violente, Bono a suferit și o fractură de orbită și s-a rănit și la umărul stâng.

El a mărturisit luna trecută, într-un interviu pentru BBC, că purta permanent ochelari de soare nu din capriciu, ci pentru că suferă de ani de zile de glaucom.

Nu se știe încă în ce măsură acest accident va afecta proiectele grupului, scrie AFP. U2 preconiza un mare turneu anul viitor, primul după cel din 2009-2011 în timpul căruia a susținut peste 100 de megaconcerte în toată lumea.

Pentru moment, singura dată a unui eveniment ce implică formația este 14 decembrie, când U2 va performa la Los Angeles ca parte a unui eveniment de caritate organizat în fiecare an de către un post de radio.

U2 a lansat cel mai recent album, "Songs of Innocence", în luna septembrie.

AGERPRES

 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready