Paris
London
New York
Wednesday, 24 April, 2024
Last Update 20:20
16:11    |    27/08/2013

Turismul global a înregistrat o revenire spectaculoasă în primul semestru

Sosirile de turişti străini au înregistrat o creştere de 5% în prima jumătate a anului comparativ cu perioada similară a anului trecut ajungând la aproape 500 de milioane, arată un raport publicat marţi de Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), transmite EFE.

Organizaţia precizează că ritmul de creştere înregistrat în primul semestru este peste estimările făcute la începutul anului, care vorbeau de o creştere de 3-4%.

Destinaţiile turistice din întreaga lume au primit 494 milioane vizitatori în primele şase luni din 2013, cu 25 de milioane de turişti mai mulţi decât în perioada similară a lui 2012. Creşterea a fost mai puternică în destinaţiile turistice din economiile emergente (6%) decât în cele din economiile avansate (4%).

'Faptul că turismul internaţional a înregistrat o creştere peste aşteptări confirmă că a călători face parte în prezent din obiceiurile de consum ale unui număr crescut de persoane atât din economiile emergente cât şi din cele avansate', a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai. Potrivit acestuia, creşterea numărului de sosiri ale turiştilor internaţionali subliniază rolul important jucat de turism ca un pilon al dezvoltării socio-economice, precum şi contribuţia sa la creşterea economică, exporturi şi crearea de locuri de muncă.

Pe regiuni, Europa a înregistrat o creştere surprinzătoare de 5% a numărului de turişti, susţinută de Europa Centrală şi de Est (10%) precum şi Europa de Sud şi Mediteraneană (6%). De asemenea, Asia şi Pacificul au înregistrat şi ele o creştere peste aşteptări de 6% în timp ce rezultate sub aşteptări au înregistrat cele două Americi şi zona Caraibelor.

În condiţiile în care, în mod normal, primul semestru este responsabil pentru 45% din sosirile totale înregistrate într-un an, UNWTO se aşteaptă ca tendinţa de creştere a sosirilor de turişti să continue şi în a doua jumătate anului dar într-un ritm mai modest.

UNWTO prognozează că în 2013 sosirile de turişti internaţionali vor înregistra o creştere de 3-4%, peste estimările de la începutul anului.

Sursa: Agerpres

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready