Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
17:44    |    07/11/2013

Mazăre promite să ilumineze plajele din Mamaia ca în Brazilia

Lucrările de reabilitare a promenadei din Mamaia au început, urmând să fie reamenajate, între altele, piaţetele de la Perla şi Cazino, astfel încât carele alegorice să aibă mai mult loc pentru defilare, iar plajele vor fi iluminate ca în Brazilia, investiţia fiind de 10 milioane euro, spune Mazăre.

"Este vorba de un proiect de 10 milioane de euro, bani europeni, şi care este adresat staţiunii Mamaia şi Satului de Vacanţă. De fapt, o să refacem coloana vertebrală a staţiunii Mamaia, cea pe care am încercat să o modernizăm acum zece ani când am venit eu primar cu nişte bani foarte puţini. De data asta însă, o să o facem la standarde foarte ridicate, vom amenaja toată promenada din staţiunea Mamaia, începând cu zona de intrare din sud până în capăt, în zona de intrare din nord şi în Satul de Vacanţă, plus piaţetele. Ea va fi amenajată pentru plimbare pedestră, va fi în anumite locuri accesibilă şi auto cu parcările aferente, însă ce este foarte important va oferi, totodată, un spaţiu de desfăşurare a carnavalului, va fi luminată la fel ca «sambadromul» din Brazilia şi va oferi posibilitatea carelor alegorice să se mişte şi să se plimbe cu maximă vizibilitate şi fără să distrugă zona de promenadă", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută în Mamaia, Radu Mazăre

El a explicat că era nevoie de iluminat special pentru o mai bună vizibilitate a carelor alegorice în timpul defilării prin staţiune.

"Carnavalul începe exact la amurg şi până când ajung carele alegorice în Piaţeta de la Cazino nu mai este lumină naturală, iar iluminatul stradal pe care îl avem nu era la înălţimea carelor. De data asta corpurile de iluminat sunt peste carele alegorice şi vor ilumina în aşa fel încât se va vedea în integralitate spectacolul pe tot traseul şi în Piaţetă", a menţionat Radu Mazăre.

Mazăre a mai spus că Primăria Constanţa va avea propriul car alegoric, care va defila de trei ori în timpul sezonului estival, iar comparativ cu anii trecuţi vor exista şi invitaţi speciali.

"Pentru cele trei defilări, de la început, de la mijloc şi de la sfârşitul carnavalului, Primăria va avea carul ei propriu, iar cluburile vor avea care mult peste ce au avut anul trecut. (…) Vom avea şi invitaţi de seamă care vor defila, şi pe al Primăriei, dar şi pe celelalte. Adică vor fi oameni celebri din diverse domenii, din sport, din cultură, din muzică. Poate şi politică dacă au curaj", a mai spus primarul.

El precizat că toţi invitaţii, inclusiv politicieni, trebuie să fie costumaţi corespunzător că "doar nu o să vină în costume negre ca la Parlament cum le-a cerut Zgonea".

Mazăre a mai spus că, de anul viitor, jumătate din plaja staţiunii va fi luminată aşa cum se întâmplă în Brazilia.

"La vară vom avea şi plajele iluminate ca în Brazilia. Vezi dacă noi călătorim şi vedem lucruri bune atunci le luăm şi le aducem aici. Asta am văzut acum zece ani, la Rio, Santos, Fortaleza, Bahia, ei au plajele iluminate. E o chestiune pe care am discutat-o încă de la începutul sezonului cu directorul de la Apele Române, sigur că nu putea să facă achiziţia şi lucrările în timpului sezonului, însă anul viitor vom avea trei sectoare mari de plajă iluminate. Dacă se va dovedi că este benefic şi le place turiştilor atunci o să o facem pe toată, dar vom avea în total cam jumătate din plajă iluminată. Adică, nişte stâlpi foarte mari care vor arunca lumină înspre plajă şi înspre mare, e spectaculos şi frumos de văzut", a menţionat Mazăre.

Primarul Radu Mazăre a precizat că, până în vara anului viitor, 60-70 la sută din lucrările de reabilitare a promenadei din Mamaia vor fi gata, urmând ca acestea să fie finalizate în 2015.

"Aproximativ 60-70 la sută va fi finalizat până la 1 iunie anul viitor, iar restul se va face până la finalizare în toamna - iarna 2014-2015 în aşa fel încât peste doi ani va fi gata toată promenada integral. Vom avea şi bandă de biciclete pe toată staţiunea Mamaia dintr-un capăt în celălalt. (…) Vor fi gata Piaţele de la Perla şi Cazino. Carele alegorice vor începe din Piaţeta Perla, prin centru şi ajung la Cazino. La Cazino este amenajată şi o scenă cu locuri de schimbare în spate, o scenă la nivel foarte înalt", a mai afirmat Radu Mazăre.

Promenada turistică din Mamaia este cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi bulevardul Mamaia şi staţiunea Mamaia - zona cuprinsă în Piaţeta Perla şi complex hotelier Bicaz. În proiectului va fi reabilitată aleea principală din Satul de Vacanţă, vor fi reabilitatea şi reamenajate piaţetele Perla şi Cazino, promenada de la Hotelul Malibu la Cazino Mamaia şi promenada de la Club Castel la complexul hotelier Bicaz.

Mobilierul urban de acum va fi relocat în Satul de Vacanţa şi în lungul bulevardului Mamaia, locul fiindu-i luat de mobilier urban modern.

Zidul de demarcare a plajei va fi reabilitat prin placare şi mobilare cu băncuţe pe suprafaţa sa, urmând să fie plantaţi aproximativ 820 de copaci.

Totodată, numărul locurilor de parcare va creşte pe promenada din Mamaia, de la 550 la 1.090.

Constructorul care se ocupă de reabilitatea promenadei este SC ABL Val SRL, iar proiectant este SC House Consult SRL.

Sursa: Mediafax

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready