Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
17:30    |    23/01/2014

Iohannis: Sibiul a fost singurul oraș românesc prezent la Târgul de Turism de la Stuttgart

Sibiul a fost singurul oraș românesc prezent la Târgul de Turism de la Stuttgart (Germania) în cadrul standului României, a anunțat joi, într-o conferință de presă, primarul municipiului, Klaus Iohannis.

Cel mai mare târg de turism pentru public din Europa, cel de la Stuttgart, a înregistrat în acest an un număr mai mare de vizitatori față de anul trecut, ajungându-se la peste 230.000 de oameni interesați să călătorească, conform unui comunicat remis joi de Primăria Municipiului Sibiu.

"În ceea ce privește vizitatorii standului Sibiului, anul acesta s-a notat de către organizatori un număr foarte mare de vizitatori — peste 230.000 — Stuttgart fiind catalogat drept cel mai mare târg de turism european dedicat publicului în căutare de vacanțe. Standul Sibiului a fost vizitat anul acesta deopotrivă de persoane vârstnice, dar și de tineri sau familii cu copii. Printre informațiile solicitate de aceștia se numără modalități de transport până la Sibiu, posibilitățile de cazare și masă, dar vizitatorii s-au interesat și despre evenimentele care au loc în Sibiu pe parcursul anului", a explicat Klaus Iohannis.

Târgul de Turism din Stuttgart s-a desfășurat pe durata a zece zile în perioada 11-19 ianuarie. Sibiul a fost singurul oraș reprezentat în standul României, restul expozanților fiind agenții de turism sau hotelieri. Noua broșură de promovare a Sibiului a fost bine primită, reprezentanții Sibiului distribuind peste 2.500 de materiale promoționale.

Târgul CMT (Caravan, Motor, Turism) Stuttgart este considerat cea mai mare manifestare pentru public din Europa. numărul vizitatorilor din 2013 ridicându-se la peste 223.000. Anul viitor, România va fi țară parteneră la CMT Stuttgart.

CMT Stuttgart are un concept de trei țări partenere: una din Europa, una de peste Ocean și o țară sau regiune pentru segmentul camping. În cadrul târgului va fi organizat un eveniment dedicat cicloturismului și vacanțelor active și un sfârșit de săptămână dedicat ecoturismului și turismului cultural.

Sursa: AGERPRES

 

 

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready