Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
17:06    |    15/03/2014

Criza din Ucraina ar putea afecta croazierele în Marea Neagră

Companiile care oferă croaziere de vară în Marea Neagră au început să pună la punct planuri de rezervă ce includ modificări semnificative de itinerariu în situația în care criza din Ucraina va escalada, potrivit directorilor de companii prezenți la conferința anuală Cruise Shipping Miami, informează cotidianul USA Today.

Directorul Windstar Cruises, Hans Birkholz, a declarat că societatea analizează porturi de pe coasta de nord a Turciei și în alte părți din regiune ca alternative la opririle din Ucraina pentru trei croaziere programate a avea loc în vara acestui an în Marea Neagră. De asemenea, Birkholz a informat că în ultimele săptămâni Windstar Cruises a înregistrat o scădere a noilor rezervări, precum și anularea rezervărilor existente pentru croazierele în Marea Neagră, după ce tensiunile din Crimeea s-au intensificat. Două dintre orașele unde navele Windstar Cruises se opresc în timpul croazierelor din Marea Neagră sunt în Crimeea (Ialta și Sevastopol)

La rândul lor, directorii Celebrity Cruises, Michael Bayley, și Tui Cruises, Richard Vogel, au spus că sunt gata să modifice itinerariul vaselor programate să viziteze Ucraina dacă va fi pusă în pericol siguranța pasagerilor.

'Acest lucru poate fi făcut de la o zi la alta, acesta este un important avantaj pe care îl avem', a spus Richard Vogel.

El a precizat însă că, în pofida situației din Ucraina, compania a înregistrat un interes puternic pentru croazierele în Marea Neagră din anul 2015.

Directorii companiilor au subliniat că majoritatea croazierelor în Marea Neagră au loc în timpul verii, lunile iunie, iulie și august, astfel încât mai este timp înaintea unei decizii cu privire la modificarea itinerariului pentru 2014.

Pe lângă Ialta și Sevastopol, croazierele pe Marea Neagră mai includ opriri în orașe precum Odessa (Ucraina), Constanța (România), Nesebar (Bulgaria), Sochi (Rusia), Batumi (Georgia) și Trabzon (Turcia). Multe dintre aceste croaziere încep și se termină la Istanbul.

Potrivit datelor furnizate de Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" (CNAPM) Constanța, peste 54.000 de pasageri au sosit în Portul Constanța în sezonul de croaziere 2013, număr cu circa 60% mai mare decât cel înregistrat în 2012. Anul trecut la terminalul de croaziere al Portului Constanța au sosit 69 de nave de pasageri, față de 52 de nave înregistrate în 2012.

AGERPRES

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready