Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
23:56    |    21/04/2014

Bulgaria, charterele pentru Grecia și Turcia, dar și România, cele mai cumpărate pentru minivacanța de 1 mai

Bulgaria, charterele pentru Grecia și Turcia, stațiunile balneo, cele montane și litoralul românesc, cu facilități spa și piscine, sunt cele mai cumpărate destinații ale românilor pentru minivacanța de 1 mai, au declarat pentru Agerpres reprezentanții mai multor agenții de turism.

'Noutatea este faptul că deja au început primele curse charter către insulele grecești — Corfu, Creta, Rodos și foarte mulți turiști aleg să călătorească acum în debutul sezonului estival. Un interes sporit al turiștilor în această perioadă, dar aș spune că nu numai, îl observăm pe descoperirea de noi destinații pentru anul 2014. Mă refer, în principal, la insulele din zona Mării Ionice, cum ar fi Kefalonia, Lefkada, Parga, Corfu și Zakynthos. Pentru aceste zone Christian Tour a pregătit deja chartere care să satisfacă cererea mare pentru zone neexplorate încă de marea masă de turiști români', ne-a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Valoarea medie a unui astfel de pachet turistic, pentru această perioadă, este de 200-250 euro/persoană.

'Cele mai multe solicitări pentru minivacanța de 1 mai le avem pentru sejururi de 4-5 nopți pe litoralul bulgăresc, dar și pentru cel românesc. Există cerere pentru ambele destinații, mulți dintre turiștii români alegând prioritar litoralul bulgaresc în special pentru serviciile All Inclusive pe care le găsesc la hotelurile din această zonă. Odată cu Paștele, am dat startul la vacanțe, iar foarte mulți români își pregătesc vacanța de vară pentru destinații din Grecia, Turcia, Spania', a spus Marius Pandel.

Există, de asemenea, o categorie de turiști care optează să-și petreacă minivacanța de 1 mai în destinații exotice.

'Am observat un interes mai mare pentru Emiratele Arabe Unite. Motivul poate fi eliminarea recentă a vizei pentru români. De asemenea, există o categorie de turiști care aleg destinații exotice, ca Republica Dominicană sau chiar Jamaica', a declarat pentru AGERPRES Cristina Zarafu, brand manager al agenției Eximtur.

Numărul de turiști care și-au cumpărat pachete turistice pentru această perioadă este mai mare cu aproximativ 10% în 2014 față de 2013.

'Cele mai vândute destinații în țară, în acest an, sunt litoralul românesc care reprezintă circa 80% din cerere, urmată de Băile Felix și 1 Mai, la unități care au facilități spa, piscine interioare sau exterioare. În cazul litoralului, cererea este concentrată pe Mamaia, în special la 3 și 4 stele, pachete de 3-4 nopți. În ceea ce privește destinațiile externe, în top 3 intră Bulgaria, Grecia și Turcia. Cei mai mulți turiști aleg minisejururi cu transport individual pentru 3-4 nopți sau pachete de 5-6 nopți cu zbor inclus. Valoarea medie a unui pachet turistic cumpărat pentru această perioadă este de 300 de lei de persoană pentru destinațiile interne, iar a unui pachet turistic în străinatate, de aproximativ 200 euro de persoană', ne-a precizat Cristina Zarafu.

Pentru litoralul românesc, un pachet de 1 mai la Mamaia costă începând de la 306 lei/persoană la un hotel de 3 stele, (3 nopți cu mic dejun), în timp ce la 4 stele costă circa 580 lei/persoană, pachet 3 nopți cu mic dejun. Pentru un pachet în Bulgaria, la un hotel de 3 stele, tarifele sunt cuprinse între 58-81 euro/persoană pentru 3 nopți cu All Iinclusive, iar pentru un hotel de 4 stele, între 94-150 euro/persoană pentru 3 nopți cu All Iinclusive.

'În general, de 1 mai, românii preferă, încă, deplasările pe cont propriu și nu prin agenții. Totuși, pentru anumite destinații și servicii se apelează la agenții. Ziua liberă în plus a adus un aflux mai mare de turiști față de anul trecut. Ca destinație externă, cea mai cumpărată rămâne Bulgaria, sejururi de 3-5 zile pe litoral. Pentru intern, contrar aparențelor, nu litoralul ci stațiunile montane sunt mai cerute. Am înregistrat și cereri pentru city-breakuri, dar mai multe au fost pentru circuite de scurtă durată, de 5—6 zile. Valoarea medie a unui pachet cumpărat prin agenții este de 100-150 euro de persoană', a declarat, pentru AGERPRES, Teodor Călimănescu, directorul general al agenției Europa Travel.

Pentru servicii prin agenții, litoralul bulgăresc a fost mai cumpărat decât cel românesc.

'Pentru România, predomină rezervările directe. În plus, comparativ cu Bulgaria, nu sunt foarte multe hoteluri deschise și nici oferte deosebite, care să atragă atenția', ne-a precizat, Teodor Călimănescu.

Sejururile (individuale sau charter) rămân în topul preferințelor turiștilor români care au ales TUI TravelCenter.

'Ne-am îmbunătățit și diversificat oferta și pentru acest an, iar pentru minivacanța de 1 mai principala noutate este charterul direct din București către Antalya, Turcia, la tarife pornind de la 379 euro/persoană/sejur 7 nopți cu all inclusive, bilet avion, transferuri, taxe de aeroport, la hotel de 4 stele.

Majoritatea românilor au optat pentru sejururile de pe litoralul bulgăresc, cele mai populare stațiuni fiind Nisipurile de Aur și Albena. România, în special stațiunile de pe litoral, Turcia (Antalya și zona Kusadasi), Grecia (zona Halkidiki, insulele Corfu și Thassos) completează topul celor mai vândute destinații pentru minivacanța de 1 mai', a declarat pentru AGERPRES Cosmin Marinof, directorul național de vânzări al TUI TravelCenter prin Eurolines.

Cel mai scump pachet vândut de TUI TravelCenter pentru vacanța de 1 mai a fost pentru un sejur în Maldive (pentru perioada 29 aprilie — 4 mai). Prețul pentru sejurul în Maldive care include 7 nopți cazare în vilă pentru 2 adulți, mic dejun, bilete de avion, transferuri, taxele de aeroport a fost de 5.500 euro/pachet/cameră.

'Numărul de turiști care au ales să-și rezerve minivacanța de 1 Mai prin intermediul TUI TravelCenter este în creștere cu peste 35% comparativ cu perioada similară din 2013, majorare datorată atât ofertelor pentru înscrierile timpurii, cât și a diversificării destinațiilor din portofoliul nostru. Se remarcă un interes în creștere al turiștilor români pentru litoralul nostru în acest sezon estival, în timp ce pentru stațiunile bulgărești de la malul Mării Negre estimăm o stagnare a cererii', a precizat Cosmin Marinof.

Valoarea medie al unui sejur este de 250 — 300 euro/cameră/pentru 2 adulți. Pentru litoralul bulgăresc, tarifele pentru minivacanța de 1 mai au pornit de la 120 euro/cameră pentru 2 adulți pentru 3 nopți cazare cu all inclusive la un hotel de 4 stele, în timp ce pentru un sejur de 3 nopți pe litoralul românesc, cu mic dejun inclus, cazare la hotel de 2 stele, turiștii au plătit 90 euro/camera/2 adulți.

AGERPRES

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready