Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
23:33    |    14/09/2014

Air France va anula aproximativ 50% din zborurile programate pentru luni

Air France ar urma să anuleze aproximativ 50% din zborurile programate pentru luni, din cauza unei greve a piloţilor, a anunţat duminică această companie aeriană.

Air France va anula aproximativ 50% din zborurile programate pentru luni

"Prevedem să asigurăm 48% din zborurile noastre", în contextul în care 60% dintre piloţi au anunţat că participă la acţiunea de grevă.

Piloţii Air France se opun condiţiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului, Transavia. Sindicatul piloţilor SNPL (majoritar) a făcut apel la o grevă pentru perioada 15-22 septembrie. O grevă de o săptămână ar fi cea mai importantă organizată din 1998 de către piloţii Air France.

Air France le recomandă "clienţilor care au rezervat un zbor între 15 şi 22 septembrie să-şi amâne călătoria, să-şi schimbe biletul fără alte costuri suplimentare" sau "să ceară rambursarea" acestuia.

Sindicatul SNPL se arată îngrijorat în legătură cu proiectul privind dezvoltarea unei filiale low-cost a grupului care ar putea antrena "externalizarea unor locuri de muncă" şi un "dumping social".

CEO-ul Air France, Frédéric Gagey, care cifrează de la "10 până la 15 milioane" de euro pe zi costul acestei greve, a declarat că membri din conducerea companiei "fac totul împreună cu partenerii sociali în vederea găsirii unei căi de ieşire din această situaţie".

Însă SNPL s-a arătat pesimist în legătură cu posibilitatea unei ieşiri din criză.

"Negocierile s-au încheiat şi au eşuat", "nu suntem întru totul de acord", a declarat duminică seara pentru AFP Jean-Louis Barber, de la SNPL. Cu toate acestea, el a precizat că discuţiile vor fi reluate luni dimineaţa.

În acest context, compania low-cost EasyJet a pus în vânzare 1.000 de bilete suplimentare pentru curse cu plecare de la Paris.

Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready