Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
15:06    |    18/09/2014

O voluntară a Médecins sans Frontières aflată în misiune în Liberia a fost infectată cu virusul Ebola

O voluntară de origine franceză a Médecins sans Frontières (MSF) aflată în misiune la Monrovia, în Liberia, a fost contaminată de virusul Ebola, a anunţat miercuri ONG-ul într-un comunicat.

MSF a precizat că femeia contaminată a fost plasată în carantină, marţi, "încă de la apariţia primelor simptome". Testele de laborator realizate în aceeaşi zi au confirmat infectarea cu virusul Ebola.

Voluntara, al cărei ONG nu precizează funcţia ei, urmează să fie transferată către un centru de tratament specializat din Franţa respectând protocoalele de evacuare medicală stabilite de MSF, adaugă organizaţia.

"MSF aplică protocoale de protecţie extrem de stricte. Totuşi, acest risc face parte din acest tip de intervenţii şi echipele noastre nu sunt complet ferite", explică în comunicat Brice de la Vigne, director de operaţiuni la MSF.

De la începutul anului, epidemia a provocat moartea a 2.461 de persoane din 4.985 de cazuri înregistrate în principal în Liberia, Sierra Leone şi Guineea, potrivit ultimului bilanţ al OMS.

Consiliul de Securitate al ONU, sesizat de urgenţă de Statele Unite, urmează să se pronunţe joi asupra unui proiect de rezoluţie american menit mobilizării guvernelor contra propagării epidemiei, o iniţiativă rarisimă în acest domeniu al sănătăţii.

Potrivit organizaţiei, peste 2.000 de colaboratori ai MSF, dintre care 200 sunt voluntari internaţionali, au fost deplasaţi din martie în Africa de Vest pentru a lupta împotriva epidemiei de Ebola.

Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready