Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
15:21    |    30/09/2014

Bashar al-Assad: Ţările care au propagat terorismul nu îl pot combate. SUA au obiective ascunse

Ţările care "au propagat terorismul" nu pot învinge grupurile fundamentaliste, afirmă preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, denunţând "obiectivele ascunse" ale Statelor Unite în Orientul Mijlociu.

"Combaterea terorismului nu poate fi făcută de ţările care au contribuit la crearea grupurilor teroriste prin oferirea de susţinere logistică şi financiară, în scopul propagării terorismului în întreaga lume", a declarat liderul de la Damasc, conform agenţiei oficiale SANA, citată de AFP.

Bashar al-Assad a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Damasc cu Ali Shamkhani, secretarul Consiliului iranian pentru Securitate Naţională.

"Statele Unite abordează problema combaterii terorismului având obiective ascunse, care nu sunt în interesul popoarelor din Orientul Mijlociu", a spus al-Assad.

Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria împotriva poziţiilor grupului terorist Stat Islamic, un inamic al regimului de la Damasc. Însă Administraţia de la Washington afirmă că nu se coordonează în niciun fel cu regimul sirian.

Siria se confruntă, începând din martie 2001, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS). Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor, de peste 190.000 de morţi.

Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready