Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
23:03    |    19/10/2014

Barroso îl avertizează pe premierul britanic să nu rescrie regulile UE privind libertatea de circulație

Președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a avertizat duminică pe premierul britanic David Cameron să nu încerce să rescrie principiul Uniunii Europene privind libertatea de circulație, apreciind că acest principiu este esențial pentru piața internă a UE, informează Reuters.

Comentariile lui Barroso, făcute la BBC, subminează eforturile lui Cameron de a-i calma pe britanici, înaintea alegerilor din 2015, care se tem că Marea Britanie are de suferit din punct de vedere economic și cultural din cauza imigrației prea ridicate.

"Libertatea de circulație este un principiu foarte important al pieței interne. Sfatul meu insistent pentru Marea Britanie este să nu pună sub semnul întrebării acest principiu", a declarat Barroso într-un interviu pentru postul de televiziune BBC.

Într-un articol publicat în Sunday Telegraph, Cameron a spus că "va pune dreptul de imigrație în UE în centrul negocierilor (Marii Britanii) în Europa". Ziarul The Times, care a citat surse neidentificate, a scris că David Cameron dorește să plafoneze numărul imigranților necalificați din UE care vin să lucreze în Marea Britanie.

Întrebat despre o astfel de posibilitate în interviul cu BBC, Barroso a spus că cel mai probabil un astfel de demers ar încălca acquis-ul comunitar și a adăugat că nu este la curent cu o propunere concretă în acest sens făcută de Marea Britanie. "Mie mi se pare că orice fel de plafonare arbitrară nu este în conformitate cu normele europene", a insistat Barroso.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready