Paris
London
New York
Friday, 26 April, 2024
Last Update 20:20
23:03    |    19/10/2014

Papa Paul al VI-lea a fost beatificat

Papa Paul al VI-lea, care a condus Biserica Catolică în perioada 1963-1978, a fost beatificat, duminică, de Papa Francisc, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Vatican, în Piaţa Sfântul Petru, în prezenţa unei mulţimi de credincioşi şi a fostului papă Benedict al XVI-lea.

În faţa mulţimii adunate în piaţa Sfântul Petru, pe o vreme frumoasă, Papa Francisc, pe numele său Jorge Bergoglio, a pronunţat în latină formula consacrată, cerând ca "venerabilul servitor al lui Dumnezeu, Paul al VI-lea, să fie făcut preafericit". Papa Francisc a anunţat că Paul al VI-lea va fi sărbătorit, în calendarul catolic, în fiecare an pe 26 septembrie.

Beatificarea lui Paul al VI-lea a avut loc la finalul Sinodului episcopilor, unde s-a discutat, printre altele, fără a se ajunge la o decizie unanimă, poziţia Bisericii privind homosexualitatea şi familia.

Potrivit agenţiei de presă italiene Ansa, vindecarea inexplicabilă a unui bebeluş atribuită lui Paul al VI-lea a fost confirmată ca miracol, în primăvara acestui an, de Congregaţia pentru cauza sfinţilor, ceea ce permite beatificarea acestui papă, născut în 1897. Beatificarea este ultimul pas în procedura de sanctificare.

Giovanni Battista Montini a devenit papă în iunie 1963, sub numele de Paul al VI-lea. Acest papă a dus la bun sfârşit Conciliul Vatican II, iniţiat de predecesorul său, Ioan al XXIII-lea, care a deschis Biserica Catolică atât faţă de celelalte confesiuni şi religii, cât şi faţă de societate.

Paul al VI-lea, care a murit în 1978, este citat adesea de papa Francisc, iar activitatea sa este permanent reevaluată.

Pe 27 aprilie, foştii suverani pontifi Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea au fost canonizaţi în timpul unei ceremonii solemne oficiate de papa Francisc în Piaţa Sf. Petru de la Vatican.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready