Paris
London
New York
Tuesday, 16 April, 2024
Last Update 20:20
15:34    |    20/10/2014

Serghei Lavrov: Relaţiile ruso-americane au atins cel mai scăzut nivel

Relaţiile ruso-americane au ajuns la cel mai scăzut nivel, iar această stare va dura mult timp, a declarat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Am coborât mult. Sper că această scădere a nivelului de cooperare a atins baza" şi nu va merge mai jos, a declarat şeful diplomaţiei ruse, în cadrul unei conferinţe în faţa participanţilor la proiectul "Universitatea civilă", organizat la Moscova de partidul de guvernământ Rusia Unită.

"Pentru moment, acest proces avansează fără o nouă scădere, dar de asemenea fără o tentativă de ameliorare a relaţiilor", a adăugat ministrul, precizând totuşi că "acesta nu este un nou Război Rece".

Această perioadă de răcire a relaţiilor "va fi durabilă", a apreciat el, adăugând că "revizuirea de către americani a locului lor în lume (...) va necesita timp".

Într-un interviu acordat săptămâna trecută unui cotidian sârb, preşedintele rus Vladimir Putin l-a acuzat pe omologul său american Barack Obama că are o atitudine "ostilă" faţă de Rusia.

Criza ucraineană a condus la o deteriorare a relaţiilor dintre Washington şi Moscova fără precedent de la destrămarea URSS în 1991.

SUA şi Rusia au o dispută de trei ani şi pe tema Siriei, americanii susţinând opoziţia, în timp ce ruşii sunt aliaţii regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready