Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
16:30    |    30/10/2014

Avigdor Lieberman: Orientul Mijlociu este 'mai complicat decât o mobilă Ikea

Israelul a calificat joi drept 'nefericită' recunoașterea de către Suedia a statului Palestina, subliniind că Orientul Mijlociu (OM) este 'mai complicat decât montarea de mobilă Ikea', gigantul suedez în domeniul mobilierului, informează AFP.

'Aceasta este o decizie nefericită, care întărește elementele extremiste și politica de respingere a palestinienilor', a declarat ministrul de externe al Israelului, Avigdor Lieberman, într-un comunicat.

'Guvernul suedez trebuie să înțeleagă faptul că relațiile din Orientul Mijlociu sunt mai complicate decât montarea de mobilă Ikea și că trebuie acționat în acest domeniu cu responsabilitate și sensibilitate', a mai spus șeful diplomației israeliene.

Ministrul de externe al Suediei, Margot Wallstrom, a anunțat joi că guvernul din care face parte va recunoaște prin decret statul Palestina, în speranța că acest pas va contribui la reluarea procesului de pace.

Inițiativa suedeză 'provoacă mari pagube și nu are nicio utilitate', și-a exprimat convingerea Avigdor Lieberman, amintind că negocierile dintre israelieni și palestinieni ar trebui, potrivit Israelului, să preceadă recunoașterea unui stat palestinian.

Inițiative precum cele ale Suediei 'întăresc exigențele nerealiste ale palestinienilor și îndepărtează posibilitatea unui acord', a mai subliniat șeful diplomației israeliene.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready