Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
15:34    |    31/10/2014

Ucraina: Separatiștii susțin că au descoperit aproape 300 de cadavre de femei în regiunea Donețk

Liderul separatiștilor proruși din regiunea Donețk a anunțat vineri că peste 280 de cadavre ale unor femei dispărute mai demult au fost descoperite în gropi comune în apropierea orașului Krasnoarmeisk (est).

"Corpurile a 286 de femei prezentând urme de violență au fost găsite în împrejurimile orașului Krasnoarmeisk", a declarat Aleksandr Zaharcenko, 'premierul' autoproclamatei republici Donețk, citat de RIA Novosti.

Potrivit liderul separatist, aproape 400 de femei, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, au dispărut în Krasnoarmeisk în timpul operațiunilor militare ale armatei ucrainene în sud-estul țării.

La sfârșitul lunii septembrie, conducerea separatistă din Donețk anunța descoperirea în regiune a mai multor gropi comune cu 400 de cadavre ale unor civili.

Organizația neguvernamentală Amnesty International indica recent, după o anchetă privind gropile comune în estul Ucrainei, că ambele părți implicate în conflict se fac vinovate de execuții sumare, însă nu la amploarea evocată de mass-media și de autoritățile ruse.

Conflictul armat din estul Ucrainei a făcut peste 3.600 de morți în cele peste șase luni de confruntări, potrivit datelor ONU. Părțile implicate în conflict au încheiat la 5 septembrie un acord de încetare a focului, dar luptele în regiune continuă în mai multe puncte tensionate, deși în general confruntările au scăzut în intensitate pe linia frontului. Teritoriile separatiste Donețk și Lugansk au boicotat scrutinul legislativ desfășurat duminica trecută în Ucraina, urmând ca ele să-și țină propriile alegeri la 2 noiembrie, ceea ce complică procesul menit să readucă pacea în aceste regiuni.

AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready