Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
17:34    |    19/12/2014

Ban Ki-moon, ''optimist moderat'' în legătură cu posibilitatea de a controla epidemia de Ebola

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat vineri ''optimist moderat'' în legătură cu posibilitatea de a controla epidemia de Ebola care a dus la moartea a aproape 7.000 de persoane în opt țări, transmite DPA.

"Strategia noastră de răspuns funcționează. Tot mai multe persoane au acces la tratament. Sunt depistate mai multe contacte. Înmormântările au devenit mai sigure. Comunitățile se mobilizează pentru a se proteja", a afirmat Ban Ki-moon în timpul unei vizite în Liberia, una dintre țările puternic afectate de epidemia de Ebola.

Secretarul general al ONU a atras, totuși, atenția că eforturile de a controla epidemia de Ebola nu trebuie relaxate până când nu vor mai fi înregistrate noi cazuri. El a făcut apel la o mai eficientă identificare a contactelor, precum și la 'o mai bună pregătire la nivel districtual'.

Ban Ki-moon a atras atenția asupra impactului socio-economic 'semnificativ' pe care epidemia îl va avea cel mai probabil în țările africane afectate. "Trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a restabili serviciile sociale de bază, pentru a întări serviciile de sănătate, pentru a sprijini activitatea economică și pentru a consolida capacitatea de rezistență", a spus el.AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready