Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
11:59    |    30/03/2015

300 de pușcași marini americani vor ajunge in Ucraina

Exerciții comune și antrenamente cu participarea a circa 300 de pușcași marini din SUA și a unor unități de luptă din cadrul Gărzii Naționale vor avea loc la 20 aprilie pe poligonul Yavoriv din regiunea Liov (vestul Ucrainei), a anunțat duminică, pe contul său de Facebook, ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov, citat de media din Kiev.

Mai exact, '290 de pușcași marini americani vor fi desantați la 20 aprilie pe poligonul Yavoriv din regiunea Liov, în conformitate cu înțelegeri convenite cu Departamentul de Stat. Acestea vor fi cele mai lungi aplicații-antrenamente ale Brigăzii nr.173 aeropurtate a SUA cu unități de luptă din cadrul Gărzii Naționale' ucrainene, specifică Avakov, citat de agenția de presă Unn.

'Trei fluxuri de militari a câte 300 de luptători ai Gărzii Naționale. Trei fluxuri a câte opt săptămâni, iar apoi — exerciții comune', indică Avakov, adăugând că, în total, 900 de combatanți ai Gărzii Naționale vor participa la aceste antrenamente.

Ministrul ucrainean menționează că președintele Petro Poroșenko a convenit asupra desfășurării acestor aplicații-antrenament cu vicepreședintele american Joe Biden în cadrul unor discuții recente.

La aceste aplicații vor participa unități cunoscute ale Gărzii Naționale: 'Azov', batalionul Kulcițki, 'Jaguar', 'Omega' și alte unități din Kiev, Harkov, Zaporojie, Odesa, Liov, Ivano-Frankivsk și Vinnița.

În finalul antrenamentelor, partenerii americani vor furniza mijloace de comunicații și alte echipamente forțelor Gărzii Naționale ce vor participa la respectivele exerciții. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready