Paris
London
New York
Friday, 19 April, 2024
Last Update 20:20
14:47    |    22/05/2015

Siria: Rebelii au cucerit un spital în care 150 de soldați și familiile lor se aflau de o lună sub asediu

Jihadiști ai grupării Al-Qaida și aliații lor, rebelii islamiști, au cucerit vineri un spital din orașul Jisr al-Choughour (nord-vest), unde 150 de soldați și familiile lor se aflau sub asediu de aproape o lună, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează vineri AFP.

'Frontul Al-Nosra și rebeli islamiști și-au impus în totalitate controlul asupra spitalului din Jisr al-Choughour. Zeci de soldați au fugit, alții au fost uciși înăuntrul și în afara clădirii, alții au fost capturați', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Președintele sirian Bachar al-Assad a promis încă din mai că va recuceri acest spital, pentru a-i salva pe 'eroii' aflați sub asediu.

Jisr al-Choughour a căzut la 25 aprilie sub controlul Al-Nosra, filiala siriană a Al-Qaida, și a aliaților săi rebeli, cu excepția spitalului, situat în sud. De atunci, soldații, familiile lor și funcționari ai regimului au locuit în acest spital sub asediu.

Provincia Idleb, unde se află Jisr al-Choughour, este controlat în imensa sa majoritate de gruparea insurgentă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Al-Qaida și o coaliție formată din grupuri rebele au mai cucerit, marți, cea mai mare și ultima bază a armatei siriene în această provincie din nord-vestul Siriei, situată la frontiera cu Turcia. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready