Paris
London
New York
Saturday, 20 April, 2024
Last Update 20:20
10:47    |    28/05/2015

Malaezia: 139 de cadavre, descoperite în morminte aflate în tabere folosite pentru trafic cu ființe umane

Autoritățile malaeziene estimează că în mormintele descoperite în tabere ce erau folosite pentru trafic cu ființe umane, în apropiere de granița cu Thailanda, se află 139 de cadavre, a anunțat joi un oficial malaezian, relatează AFP.

'După dimensiunea mormintelor și după ce a fost curățat locul (....), ne-am făcut o idee mai bună: un singur mormânt, o singură persoană', a declarat ministrul adjunct de interne, Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

Poliția malaeziană a anunțat luni că a descoperit în această zonă izolată din nordul țării 139 de gropi și 28 de tabere care păreau abandonate recent.

'Potrivit investigațiilor noastre, pare pentru moment că victimele au fost înhumate corect, cadavrele au fost învelite în pânză albă, după tradiția musulmană', a declarat ministrul, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Wang Kelian, localitate situată la granița cu Thailanda.

Criza imigranților a izbucnit la începutul lunii mai, când Thailanda a descoperit în jungla din sudul țării tabere de imigranți și morminte.

Această descoperire a determinat autoritățile de la Bangkok să ia măsuri pentru destructurarea unor filiere de traficanți. Mii de imigranți, a căror destinație finală este adesea Malaezia, au fost abandonați în mare de traficanți.

Poliția malaeziană a anunțat că 37 de presupuși traficanți au fost arestați de la începutul anului. Ministrul malaezian a explicat că forțele de securitate nu au patrulat zona deoarece este considerată ca fiind inaccesibilă. Poliția a început să exploreze zona la 11 mai, după descoperirea gropilor comune din Thailanda. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready