Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
15:41    |    28/06/2015

Premierul Marii Britanii: Țara trebuie să se pregătească pentru vestea că numeroși britanici au fost uciși în Tunisia

Marea Britanie "trebuie să se pregătească pentru vestea că există un mare număr de britanici printre victimele sălbaticului atac din Tunisia", a declarat sâmbătă premierul britanic David Cameron, la finalul unei reuniuni de criză, convocate ca urmare a atentatului care a avut loc vineri în stațiunea tunisiană Sousse, informează AFP.

"Au fost asasinați niște turiști nevinovați. Însă teroriștii nu vor câștiga. Indiferent cât de tare încearcă ei să semene discordie în întreaga lume, ei nu vor face decât să ne unească și mai mult în hotărârea noastră de a-i învinge pe extremiștii islamiști", a declarat Cameron.

Cu câteva minute mai devreme, Ministerul Sănătății al Tunisiei a anunțat că au fost identificate primele zece din totalul celor 38 de victime ale atentatului și că opt dintre acestea sunt cetățeni britanici. "Zece din totalul celor 38 de cadavre au fost identificate: sunt opt britanici, un belgian și un german", a declarat Naoufel Somrani, directorul serviciilor de urgență al ministerului

Pentru Marea Britanie, ar putea fi vorba despre cel mai sângeros atac terorist de după atentatele sinucigașe care au avut loc la Londra în 7 iulie 2005, țara pregătindu-se să comemoreze zece ani de la comiterea lor.

De asemenea, în ianuarie 2013, șase britanici au fost uciși într-un atac asupra complexului gazier din In Amenas de către un comando islamist.

Pe aeroportul din Manchester, două ambulanțe așteptau la ieșirea de la Terminalul 2. Unii pasageri erau în lacrimi în momentul debarcării.

Sute de turiști străini au fost transportați cu autocarele spre aeroportul Enfidha, pentru a fi evacuați din Tunisia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după atacul terorist asupra unui hotel din regiune, atac soldat cu 38 de morți, a relatat sâmbătă dimineața un jurnalist al AFP. Potrivit jurnalistului, pe panoul de plecări din acest aeroport erau afișate 13 zboruri cu destinația Londra, Manchester, Amsterdam, Bruxelles și Saint-Petersburg. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready