Paris
London
New York
Thursday, 18 April, 2024
Last Update 20:20
15:22    |    04/10/2015

Angela Merkel: Este nevoie de 'eforturi militare' în Siria, dar acestea nu vor pune capăt războiului

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică unui post de radio german că este nevoie de eforturi militare în Siria, chiar dacă acestea nu vor pune capăt războiului în această țară, transmite Reuters.

"În ceea ce privește Siria, am spus-o pentru prima oară: Vom avea nevoie de eforturi militare, dar eforturile militare nu vor aduce cu sine o soluție; avem nevoie de un proces politic, dar acesta nu a mers prea bine deocamdată", a declarat ea la postul Deutschlandfunk, potrivit textului unui interviu care urmează să fie difuzat în cursul zilei de duminică.

"Pentru a obține o soluție politică, am nevoie atât de reprezentanții opoziției siriene, cât și de cei care se află în prezent la conducere în Damasc, dar și de alții, pentru a obține succese reale și apoi, mai presus de orice, de aliații respectivelor grupări", a adăugat cancelarul german.

Angela Merkel a apreciat că Rusia, SUA, Arabia Saudită și Iranul pot juca un rol important în soluționarea conflictului sirian, la fel precum Germania, Franța și Marea Britanie. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready