Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
21:05    |    24/11/2015

Putin: Incidentul cu avionul rus doborât de Turcia va avea consecințe serioase

Incidentul cu avionul rus Suhoi Su-24 doborât de Forțele aeriene ale Turciei va avea consecințe serioase pentru relațiile dintre Moscova și Ankara, a avertizat marți președintele rus Vladimir Putin, în timpul întrevederii sale, la Soci, cu regele Abdullah al Iordaniei, informează agenția de presă RIA Novosti.

'Acest eveniment tragic va avea consecințe serioase pentru relațiile ruso-turce. Noi am considerat întotdeauna Turcia nu pur și simplu un vecin apropiat, ci un stat prieten. Nu știu cine a avut nevoie de ceea ce s-a întâmplat astăzi, în mod singur nu noi', a spus președintele rus.

Liderul rus a subliniat că după acest incident, 'în loc să stabilească un contact cu noi (cu Rusia), partea turcă s-a adresat partenerilor săi din NATO pentru a discuta această problemă'. 'Ca și cum noi am doborât un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru', și-a exprimat Putin nemulțumirea.

'Oare nu cumva ei (autoritățile turce) doresc să pună NATO în slujba grupării islamice Statul Islamic?', a punctat președintele rus.

Aviația turcă a doborât marți un avion militar rusesc care, potrivit Ankarei, a încălcat spațiul aerian al Turciei în apropiere de frontiera cu Siria. Tensiunile între cele două țări au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localități turcofone în Siria.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready