Paris
London
New York
Thursday, 25 April, 2024
Last Update 20:20
21:40    |    24/11/2015

Germania cere Turciei și Rusiei să dea dovadă de 'prudență'

Șeful diplomației germane, Frank-Walter Steinmeier, a cerut marți Rusiei și Turciei să dea dovadă de 'prudență' și de 'bun simț' după ce un avion de luptă rus a fost doborât pentru că, potrivit Ankarei, a încălcat spațiul aerian turc, relatează AFP.

'Sper că prudența și bunul simț prevalează în cele două capitale", a declarat el, exprimându-și îngrijorarea că "licărirea de speranță care tocmai a apărut (în timpul negocierilor de la Viena cu privire la conflictul sirian) este pe cale să fie distrusă'.

În opinia șefului diplomației germane, 'multe vor depinde de reacțiile Ankarei și Moscovei".

Aviația turcă a doborât marți dimineață un bombardier rusesc Suhoi Su-24 care participa la operațiunile aeriene lansate de Rusia în sprijinul trupelor regimului de la Damasc, la nord de Lattakia, în nord-vestul extrem al Siriei, în apropiere de frontiera turcă. Autoritățile de la Ankara susțin că avionul rusesc a intrat în spațiul aerian al Turciei și că au fost emise mai multe avertismente, în timp ce Moscova dezminte categoric această variantă.

Doborârea avionului rus are loc în momentul în care Rusia și statele occidentale și-au apropiat pozițiile cu privire la conflictul sirian pentru a-și consolida lupta împotriva jihadiștilor grupării Statul Islamic, după atacurile teroriste de pe 13 noiembrie de la Paris și convorbirile internaționale de la Viena de pe 30 octombrie și 14 noiembrie. AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready